Koprivnica, 131019.
U dvorini Gimnazije Fran Galovic igra se 2. kolo Lige prvakinja RK Podravka - Vipers.
Na fotografiji: slavlje igracica Podravke nakon pobjede nad norveskim Vipersom.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak/Cropix

Slavlje rukometašica Podravke vegete nakon neočekivanog trijumfa

PODRAVKA VEGETA

NAKON LOŠEG STARTA U METZU DOŠLA JE NAJVEĆA POBJEDA U ZADNJIH 10 GODINA 'Čvrsta obrana, kontra i polukontra su put kojim trebamo ići'

AUTOR:
  • Goran Čičin-Mašansker

 • OBJAVLJENO:
 • 15.10.2019. u 10:15

 • Slijede dva dvoboja s Ferencvarošem, koji će usmjeriti rasplet u skupini. Podravka ima velik kapital s pobjedom protiv Vipersa, a drugi krug sad više ne izgleda onako daleko kao prije.

  Za pobjedu protiv treće ekipe u Europi puno toga se treba poklopiti. Od vrhunske ekipne izvedbe, pa do sjajnih individualnih izdanja, uz taktičke poteze koji se podrazumijevaju. Sve to imala je Podravka Vegeta u nedjelju protiv Vipersa, zato je i ostvarila najveću pobjedu u posljednjih desetak godina.

  Dejana Milosavljević zabila je 10 od 25 Podravkinih golova, pritom je realizirala svih osam sedmeraca. Ana Debelić u mali džep je spremila veliku Heidi Loke, k tome je zabila tri gola i izborila dva sedmerca. Ana Turk odlično je zamijenila ozlijeđenu Nikolinu Zadravec, Korina Karlovčan obavila je fenomenalan posao na prednjem u obrani, svoje dionice odlično je odigrala i Dijana Mugoša.
   

  Jake smo u glavama

  Ne treba zaboraviti ni doprinos talentirane Tjaše Stanko, probuđene Elene Gjorgjievske, pa i Lamprini Tsakalou kojoj nije išlo najbolje, ali nije odustajala. Dragica Džono uzela je važnu loptu u završnici kad su dvije igračice bile isključene, a Selena Milošević spremna je obaviti svaki zadatak u interesu ekipe.

  Ipak, jednu od ključnih uloga u slamanju uglednog suparnika imala je Jovana Risović, koja je sa svojim obranama u uvodu omogućila visoko vodstvo (5:0), a poslije svojim sjajnim reakcijama nije Norvežankama dopuštala da se približe.

  Norvežanke mijenjale hotel usred noći?!
  Zanimljiva priča vezana je uz gostovanje Vipersa u Koprivnici. Norveški klub nije prihvatio Podravkin prijedlog o reciprocitetu prilikom smještaja, već su sami pronašli jedan manji hotel u Koprivnici.
  Međutim, u noći sa subote na nedjelju tamo je bila svadba, igračice od glasne glazbe i veselja uzvanika nisu mogle spavati, pa je vodstvo kluba usred noći pronašlo novi smještaj i to u Međimurju, u Donjem Kraljevcu, 40-ak km od Koprivnice. Sigurno je i to barem malo utjecalo na njihovu izvedbu u nedjeljnoj utakmici... (gčm)

   

  - Drago mi je da sam bila dobra, ali mi je također drago da je cijela ekipa bila dobra nakon onog u Metzu. Kad one igraju dobro, puno mi pomognu, i ja se tada dobro osjećam, imam tu energiju u sebi. Samo se nadam da će tako i ostati - rekla je Jovana Risović.

  Malo tko je vjerovao da Podravka može skinuti tako veliki skalp, pogotovo nakon teškog posrtaja u 1. kolu.

  - Mislim da smo u Metzu odigrale našu najlošiju utakmicu otkako sam ovdje. No, cijeli tjedan smo se drugačije pripremale za Vipers, u glavama smo vjerojatno mislile da možemo. One su super ekipa, mi smo rekle da se idemo boriti i tražiti svoju šansu u čvrstoj obrani, kontri i polukontri. Nadam se da je to naš put kojim trebamo ići do kraja.

  Obrana je bila ključ

  U rušenju Vipersa pomogla je i atmosfera u gimnazijskoj dvorani, koja je opet bila sjajna.

  - Jedva smo čekale odigrati prvu utakmicu doma. Atmosfera je stvarno bila fenomenalna, dvorana je bila prepuna. Nisu ljudi došli samo gledati i šutjeti, na svaki dobar potez, na svaki gol i svaku obranu su skakali isto koliko i mi i to nam je puno značilo u tim ključnim trenucima. Utakmica je bila jako neizvjesna, no plus je bio to što smo mi vodile od samog početka. Imale smo nekih padova, ali nismo im dozvolile da preokrenu, i taj karakter nam je jako veliki plus ove sezone.

  Obrana je bila ključ.

  - Vježbale smo 5-1 kao faktor iznenađenja, Korina Karlovčan izlazila je duboko i mislim da je sjajno obavila posao. Njihove vanjske igračice je to zbunilo, nisu imale toliko rješenja, a to nam je i bio cilj. Kad su prošle Kori, imali smo ostalih pet koje su sjajno zatvarale i mislim da je cijela ekipa zaslužila ovo slavlje protiv velikog suparnika.

  U završnici nije moglo bez drame, tri minute prije kraja ostale su Koprivničanke bez dvije isključene igračice.

  - Nije nam bilo svejedno u tim trenucima, ali izdržale smo. Zadržale smo Heidi Loke tijekom cijele utakmice, znamo koliko lopti ide na nju. Pred kraj je ona na iskustvo ‘mlatarala’, radila tri-četiri koraka... Bilo je za isključenje jer smo se hrvale s njom, ali nekako smo se izborile. No, izvukle smo se, i sad idemo dalje.

  Slijede dva dvoboja s Ferencvarošem, koji će usmjeriti rasplet u skupini. Podravka ima velik kapital s pobjedom protiv Vipersa, drugi krug sad više ne izgleda onako daleko kao prije.

  - Mađaricama su otišle neke ključne igračice, ali imaju isti sustav i dobre su, i Metz se protiv njih namučio. Na gostujućem terenu će biti jako teško, ali recept imamo - uvjerena je Risović.

  Iz drugih medija