Srdjan Vrancic / CROPIX
POBJEDA JE IMPERATIV

NAKON ŠOKA U LEDENOJ MEDVJEDI VIŠE NEMAJU PRAVO NA POGREŠKU ŽELE LI VIDJETI POLUFINALE 'Razočarani smo, ali ne i umorni, spremni smo za novi okršaj'

Piše: Vehmir DžakmićObjavljeno: 20. ožujak 2018. 15:59

Hokejaši Medveščaka izgubili su i petu utakmicu u četvrtfinalu protiv Linza rezultatom 3:4 nakon produžetaka. Linz je seriju okrenuo i sada vodi 3:2. Od početka Medvjedi nisu bili oni pravi, a ulazak u utakmicu bio je preslika početaka utakmica u Linzu. Medvešačak nije, sve do udarca Kudelke u trećoj minuti ni približio se golu, a ni taj udaraca ne može se smatrati pravom prijetnjom. Prvu nespretnu reakciju ipak su imali gosti u sedmoj minuti kada su zaradili prvo isključenje zbog previše igrača na ledu, a jedan od rijetkih trenutaka u prvoj trećini kada je Medveščak imao jednak ili za jedan veći broj igrača dobro je iskoristio Balej opasnim udarcem.

Zašto rijetkih? Naime Medveščak je u prvoj trećini dobio čak 12 minuta kazne, brojka za koju je normalno da bude na kraju utakmice. Kazna je brzo stigle preko D’Averse koji odbijanac posprema u mrežu. No kako bi se tradicija brzog primanja pogodaka nastavila iz prethodne dvije utakmice pobrinuo se DaSilva koji zabija za 0:2 nakon samo 14 sekundi. Mogli su gosti u 15. minuti imati i 0:3, ali pogodak je poništen zbog prekršaja u golmanovom prostoru. Ono što nisu uspjeli tada uspjeli su u zadnjoj minuti, Medveščak je dobio četiri minute kazne, a u pogodak je pao u zadnjoj sekundi Suci su provjeravali treba li priznati pogodak ili završiti trećinu, a odluka je otišla na stranu Crnih Krila.

- Opet loš ulaz u utakmicu. To nas je koštalo pobjede danas. Svi smo razočarani, ali umorni nismo i spremni su za narednu utakmicu koliko god ona brzo došla - dodao je Drew Schiestel.

Zagreb, 190318.
Dom sportova , Ledena dvorana.
Utakmica 59. kola EBEL lige,
KHL Medvescak - EHC  Liwest Black Wings Linz.
Na fotografiji: Philip Lukas, Tero Koskiranta, Tomas Netik, Mikko Lehtonen.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Medveščak

U drugoj trećini primijetila se veća želja i volja kod Medvjeda. Među najraspoloženijima se iskazao Balej s tri odlična udarca prema golu Ouzasa. S druge strane Linz je već tada više bio okrenut prema obrani pa je izostala njihova ofenzivna reakcija. Publika je dobro reagirala i probudila uspavane Medvjede, ali baš kad se činilo da su Medvjedi blizu pogotka uslijedila je stanka od ni manje ni više nego sat vremena. Naime, u blizini klupa za rezervne igrače bilo je problema s lošim stanjem leda pa su se nadležni oko 60 minuta trudili kako bi se igra nastavila. A onda kada se igra nastavila Medveščak je bio poletniji i zaprijetio opasno preko Koskirante i Netika.

Ono što se nije dogodilo tada Kosikranta je ispravio u 38. minuti i po prvi put svladao Ouzasa. Bilo je govora o tome je li pak prešao gol crtu, no odluka je ovoga puta otišla na stranu domaćina. Vodstvo je u velikom naletu Medveščaka u zadnjoj minuti druge trećine povećao Tikkanen koji je tak upisao svoj prvi gol u EBEL u ovoj sezoni.

Nemaju pravo na pogrešku

Treći period igre bio je priča za sebe. Medveščak je kroz cijelu trećinu pritiskao Linz u njihovoj trećini te stvarao prilike preko Morleya, Oldena, Brinea i Noonana, ali pak nije htio u mrežu. I dok su igrači možda i u nekom trenutku pomišljali da neće uspjeti publika je cijelo vrijeme glasno bodrila Medvjede. Ključan trenutak je bilo isključenje Spannringa u 58. minuti, a u 59. Schiestel zabija nakon što je skrenuo udarac Oldena.

Otišlo se u produžetke, a i tada je Medveščak bio bolji, no gol je nakon šest minuta igre postigao ipak Linz preko Hofera udarcem s linije trećine.

- Ne smijemo tako na početku primati pogotke kao što smo stalno u ovoj seriji protiv njih. Odlična su momčad i svakako će to uvijek iskoristiti - rekao je trener Bradley.

Sljedeća utakmica igra se već danas u 19.15, a Medveščaku treba pobjeda za produžetak nade.

Linker
24. travanj 2024 07:37