Golf - Women’s British Open - Woburn Golf Club, Milton Keynes, Britain - August 4, 2019 Japan's Hinako Shibuno celebrates with trophy after making a birdie putt on the 18th hole to win the Women’s British Open Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Peter Cziborra / Action Images via Reuters

POMELA KONKURENCIJU

NASMIJANA PEPELJUGA ODUŠEVILA JE IGROM I VEDRIM KARAKTEROM 'Titulu ću proslaviti uz tradicionalne japanske slatkiše'

AUTOR:
  • Iva Prpić

 • OBJAVLJENO:
 • 06.08.2019. u 11:55

 • Japanka Hinako Shibuno osvojila je ženski British Open, a to joj je bilo prvo natjecanje izvan rodnog Japana. Obožavatelje ovog sporta oduševila je i igrom i svojim vedrim karakterom, zbog kojeg su joj nadjenuli nadimak Nasmijana Pepeljuga. Drugu poziciju zauzela je Amerikanka Lizette Salas, a najbolja svjetska igračica, Korejka Jin-young, ostala je na trećem mjestu.

  Osvajanjem turnira u Milton Keynesu Shibuno je postala tek druga japanska golferica kojoj je pošlo za rukom osvojiti internacionalni turnir. Chako Higuchi je 1977. bila pobjednica PGA Championshipa.

  - Mislim da ću sad postati poznata u Japanu, ali ja istinski uživam u tihom životu koji vodim. Tijekom cijelog turnira konkurencija je bila jaka, stoga sam bila jako nervozna, mislila sam da ću povraćati. Titulu ću proslaviti uz tradicionalne japanske slatkiše - izjavila je 20-godišnjakinja nakon završetka turnira, naravno sa širokim osmijehom.

  Shibuno je početkom godine bila rangirana na 559. mjestu svjetske liste, ali se uoči turnira u Buckinghamshireu popela na 44. mjesto nakon dvije pobjede na LPGA turniru u Japanu.

  Iz drugih medija