REUTERS
DAVID RUDISHA

NASTAVLJA SE KALVARIJA SVJETSKOG REKORDERA NA 800 METARA Posljednji put se natjecao prije više od dvije godine, a otkazao je i SP u Dohi

Na SP-u u Londonu nije ga bilo zbog ozljede bedrenog mišića, u prošlogodišnjem ga je povratku zaustavila ozljeda sjedne kosti, a iako je početkom godine tvrdio da se potpuno oporavio, očito još ima mnogo fizičkih problema.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 13:01

Svjetski rekorder i dvostruki svjetski i olimpijski prvak na 800 metara David Rudisha (30) propustit će ovogodišnje Svjetsko atletsko prvenstvo u Dohi (27. rujna - 6. listopada). Rudisha neće biti spreman za kenijsko izborno natjecanje koje će se održati 12. i 13. rujna, pa ga samim time neće biti ni na SP-u, potvrdio je njegov menadžer.

Rudisha se posljednji put natjecao 4. srpnja 2017. u Szekesfehervaru. Na SP-u u Londonu nije ga bilo zbog ozljede bedrenog mišića, u prošlogodišnjem ga je povratku zaustavila ozljeda sjedne kosti, a iako je početkom godine tvrdio da se potpuno oporavio, očito još ima mnogo fizičkih problema.

Zlatom na Igrama u Rio de Janeiru Rudisha je postao prvi čovjek nakon Petera Snella 1964. s dva uzastopna olimpijska naslova na 800 metara. Kenijac i dalje drži tri najbolja rezultata svih vremena u ovoj disciplini, na čelu sa svjetskim rekordom postavljenim na Igrama u Londonu 2012. (1:40.91).

Linker
19. travanj 2024 20:34