Damir Krajač / CROPIX
OPREČNI STAVOVI

NASTAVLJAJU SE PRIJEPORI OKO HRGOVIĆA; OGLASIO SE I MATEŠA 'Izbornikov zahtjev zvuči kao da Modrića tjerate da igra utakmice u podsaveznoj ligi'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. rujan 2019. 13:02

Željko Mavrović, direktor hrvatske boksačke reprezentacije, otvorio je u jučerašnjem istupu u Sportskim novostima temu “Filip Hrgović u Tokiju 2020.” Znano je od ranije kako naš najbolji boksač nije odustao od olimpijskih ambicija, te želi izboriti Igre u Tokiju, a onda se na njima boriti za zlato kao konačni cilj.

Tu se međutim s dodatnim preprekama, tako ispada, ispriječio Leonard Pijetraj, bivši Hrgovićev trener (do 2016.) koji je danas hrvatski izbornik. Pijetraj naime drži da Filip Hrgović za izboriti mjesto na kvalifikacijama za igre u Tokiju mora nastupiti na Prvenstvu Hrvatske, na izbornim sparinzima i tomu slično.

Predsjednikov time-out

Željko Mavrović je u SN-u izjavio kako on kao direktor, ali i čelništvo Hrvatskog boksačkog saveza ne misli tako, odnosno da temeljem rezultata i sportskog umijeća Hrgović zavrjeđuje izravan nastup na kvalifikacijskom turniru. Jučer smo nazvali Rusiju, točnije Jekaterinburg u kojem se trenutačno održava seniorsko Svjetsko prvenstvo. Ondje je jasno s našim boksačima izbornik Leonard Pijetraj.

- Moja je rečenica samo jedna. Ja imam uvjerenja tih istih čelnika Hrvatskog boksačkog saveza da mene podržavaju. Ne bih više o tomu, sada sam na Svjetskom prvenstvu, maksimalno sam koncentriran na ovaj turnir, nastupe. Nisam ni pročitao Mavrovićev intervju i o ovomu mogu kada se vratimo iz Rusije - rekao je Pijetraj.

Dosta razuman izbornikov stav. Usred Svjetskog prvenstva pričati o nečem drugome i remetiti koncentraciju nije baš, u najmanju ruku, korektno.

Nazvasmo dakako i prvog čovjeka HBS-a, predsjednika Bonu Bošnjaka. Ne bi li doznali od već spominjanog čelništva Hrvatskog boksačkog saveza kakav je njihov točno stav. Predsjednik je pak, košarkaškim rječnikom, uzeo “time-aut”. Dojma smo da Bošnjak ne bježi od odgovornosti, ali je ipak odlučio malo pričekati prije javnog istupa. Sve je sažeo u samo jednoj rečenici.

- Ove je godine hrvatski boks osvojio 8 europskih medalja.

Usporedba s Modrićem

Ono što je samo dometnuo jest kako će uskoro upriličiti, vjerojatno i na ovu temu, konferenciju za novinare.

No, zato je ponešto po pitanju “Hrgović i Tokio” rekao jedan drugi predsjednik. Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a.

- Po meni su jedino mjerodavna ona dva predolimpijska kvalifikacijska boksačka turnira. Ako Hrgović to prođe, on je za nas, za HOO sudionik Igara u Tokiju - decidirano će Zlatko Mateša.

Mora li po vama Filip Hrgović ići u neke interne, hrvatske kvalifikacije?

- Po nama, apsolutno ne. Bojim se da u ovoj priči ima dosta toga osobnog, nekih ne do kraja razjašnjenih stvari osobne naravi. Meni taj zahtjev (izbornika Leonarda Pijetraja, op. a.) nalikuje kao da netko veli da Luka Modrić da bi igrao u reprezentaciji, mora odigrati četiri utakmice u podsaveznoj ligi - jasno će Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Linker
27. travanj 2024 00:30