Privatna arhiva
ODBOJKA

NEVJEROJATNE PUTEŠESTVIJE NA PUTU DO UKRAJINE I SUSRETA LIGE PRVAKINJA Magla ‘skrenula’ avion mladostašica u Moldaviju, pa s kombijima u Južnji

Nakon sjajne i ipak neočekivane pobjede nad višestrukim prvakinjama Ukrajine Mladostašice su odlučne potvrditi da to nije bila slučajnost te da se žele obračunati i s češkim Olomucom.
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 15. listopad 2019. 12:41

Na fotografiji uz tekst odbojkašice Mladosti sretne poziraju u zagrebačkoj zračnoj luci na odlasku za Ukrajinu, gdje ih danas (17.00) očekuje uzvratni susret drugog pretkola Lige prvakinja protiv ekipe Himika koju su u Domu odbojke prošli tjedan ‘isprašile’ sa 3:0.

Rezultat je odličan, s velikom prednošću idu na uzvratnu utakmicu, no ne želeći ništa prepustiti slučaju zaputile su se na obale Crnog mora, u grad s nešto više od 30 tisuća stanovnika u oblasti Odesa, dva dana prije, u nedjelju. Sva sreća...

Naime, iz Doma odbojke su put zagrebačkog aerodroma krenule poslije ručka, u 15.30 sati. Najprije se letjelo do Beča odakle je trebalo nastaviti put do Odese. Ali, negdje pred jutro, prije pet, stiže prva poruka: ‘Zaglavili smo u Moldaviji, avion nije zbog magle mogao sletjeti u Odesi’. Htjeli su ih zapravo vratiti u Beč, no onda bi bio problem kako se dočepati ponovno Odese, pa su odlučili ostati u ipak bližoj Moldaviji.

Na kraju su nekim kombijima, sjedeći na nekim tabureima, kažu iz prve ruke, “kao onaj autobus iz filma firme Krstić”, stigli nešto prije podne u ponedjeljak u Južnji. Strgane? Malo je reć’...

Ustrajno i staloženo

No, moral mladostašicama nije pao, a to je najvažnije, ipak je neprospavana noć iza njih. Nakon sjajne i ipak neočekivane pobjede nad višestrukim prvakinjama Ukrajine odlučne su potvrditi da to nije bila slučajnost te da se žele obračunati i s češkim Olomucom, kao posljednjom preprekom za ulazak u skupine Lige prvakinja.

Ali, prije toga - Himik.

- Želimo ponoviti našu dobru igru, u formi smo, u međuvremenu smo u MEVZA ligi u subotu pobijedile i Kaštela, i želimo pobjedu i u Ukrajini. Idemo po tri, a ne po jedan bod, koji nam je također dovoljan za prolaz - ‘ispaljuje kao iz topa’ Dinka Kulić, jedna od pouzdanijih karika u lancu trenera Saše Ivaniševića.

Dakle, nema straha?

- Ne znam niti zašto bi ga bilo. Mi smo kroz pripremne utakmice vidjele da imamo odličnu ekipu, posloženu na svim pozicijama, zato smo s puno samopouzdanja ušle u taj prvi meč. Odigrale smo dobru, kvalitetnu utakmicu, ali ništa abnormalno kako sam čula neke komentare. Odigrale smo našu igru, ustrajno i staloženo, pokazale smo zajedništvo. Uostalom, već smo tri sezone s manjim ili većim izmjenama zajedno na okupu, tako i da se dobro poznajemo.

Svi pričaju o njima

Trener Saša Ivanišević si je u subotnjoj utakmici protiv hrvatskih doprvakinja Kaštelanki u 1. kolu MEVZA lige mogao čak dozvoliti luksuz da veći dio susreta odigra s pričuvnom postavom.

- Imamo dovoljnu širinu na klupi, tako da ne bih dijelio ekipu na prvu ili drugu postavu, ali da, odmarali smo neke igračice koje su igrale u prvom susretu protiv Himika, kako bi što svježije bile za uzvrat. Zapravo bih rekao da su se više potrošile emocionalno nego fizički u toj utakmici, pa im je trebao mali odmor.

Baš te uzburkane strasti trebalo je smirivati prošli tjedan.

- Točno, s pričom da je to tek prva utakmica, i da slijedi uzvrat, započinjali smo svaki trening od tada do danas. Jer, shvatljivo je da su im se misli pobrkale, prvi put igraju Ligu prvakinja, pobijedile su favoritkinje, i to još na TV-u, svi pričaju sada o njima... To se mora odraziti na njihovu psihu, tako da smo posljednjih dana radili baš na tome. Zato smo i krenuli na put dva dana ranije, da se malo izoliramo.

I na kraju, riječ-dvije o utakmici...

- Moramo biti još agresivnije, ‘pustiti’ ruku na servisu, i to je segment u kojem nam ne mogu parirati. Čak smo uspjeli sačuvati nešto za uzvrat, nismo sve pokazali u Zagrebu. Jedino se nadam da moje djevojke neće podleći pritisku koji će Ukrajinke sigurno nametnuti jer će za njih biti fijasko gubitak Lige prvakinja.

Uzgred, ako Himik izgubi, što se svi iskreno nadamo, ponovno će se susresti s jednom hrvatskom ekipom, ali sada u CEV kupu - Kaštelima.

Linker
16. travanj 2024 21:40