Nordic Combined Events - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Men's Individual 10km Final - Alpensia Cross-Country Skiing Centre - Pyeongchang, South Korea - February 14, 2018. Gold medalist Eric Frenzel of Germany, silver medalist Akito Watabe of Japan and bronze medalist Lukas Klapfer of Austria celebrate. REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS

OLIMPIJSKE IGRE

NIJEMAC ERIC FRENZEL OBRANIO NASLOV U NORDIJSKOJ KOMBINACIJI Legenda snowboarda Shaun White uzeo svoje treće zlato

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.02.2018. u 11:43

 • Nijemac Eric Frenzel je obranio naslov olimpijskog pobjednika osvojivši zlato u nordijskoj kombinaciji u srijedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

  Srebrni iz Sočija i aktualni svjetski prvak Japanac Akito Watabe je još jednom osvojio srebro, završivši sa 4.8 sekunde zaostatka, dok je Austrijanac Lukas Klapfer osvojio broncu.

  Frenzel je nakon skijaških skokova bio peti sa 106,5 m i zaostatkom od 36 stotinki iza najboljeg u skokovima Austrijanca Franza-Josefa Rehrla, dok je  Watabe bio treći, a Klapfer četvrti, da bi Nijemac potpuno dominirao u skijaškom trčanju (10 km) s vremenom 24:51.40.

  U skijaškim skokovima najbolji je bio Austrijanac Rehrl sa skokom od 112 m, dok je drugi bio Norvežanin Jarl Magnus Riiber.

  Ovo je za 29-godišnjeg Frenzela ukupno četvrta medalja s olimpijskih Igara jer je u Sočiju osvojio i ekipno srebro, a u Vancouveru 2010. ekipnu broncu.

  Shaun White osvojio treće zlato

  Amerikanac Shaun White, legenda snowboarda i veliki favorit, osvojio je u srijedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu svoju treću zlatnu medalju u snowboardu u disciplini halfpipe.

  S rezultatom 97,75 bodova koje je dobio u zadnjoj seriji, 31-godišnji White je iza sebe ostavio Japanca Ayumu Hiranoa (95,25) i svjetskog prvaka Australca Scottyja Jamesa (92,00).

  Nakon što je slavio u halfpipeu na Igrama u Torinu 2006. i u Vancouveru 2010., prije četiri godine u Sočiju bio je tek četvrti. Prije pet mjeseci je White teško pao na treningu na Novom Zelandu i završio je sa 62 šava na licu.

  Devetnaestogodišnji Japanac Hirano, koji je u Sočiju osvojio srebro, izveo je sjajnu drugu vožnju za koju je dobio 95,25 bodova i koja mu je donijela prvo mjesto, no White je u zadnjoj vožnji ipak uspio biti bolji.

  To je ujedno stota zlatna medalja za SAD na Zimskim olimpijskim igrama i četvrta u Pjongčangu u snowboardu nakon zlata koje su osvojili Chloe Kim u halfpipeu te Redmond Gerard i Jamie Anderson u slopestyleu.

  Snowboarding - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Men's Halfpipe Finals - Phoenix Snow Park – Pyeongchang, South Korea - February 14, 2018 - Gold medallist Shaun White of the U.S. with U.S. flag draped around his shoulders. REUTERS/Jorge Silva
  REUTERS
   

  Nakon osvajanja ove svoje treće zlatne medalje Shaun White se okrenuo budućnosti i planira za dvije godine nastupiti na ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju i to u skateboardu. Snowboartd će prvi put biti uključen u olimpijski program baš u Tokiju.

  Kako je počinjala njegova snowboarding karijera, White se natjecao kao profesionalni skateboarder te je osvojio zlatnu medalju 2007. na X Games.

  Ako mu se ostvari plan da nastupi u Tokiju, postat će prvi sportaš koji se natječe na zimskim i ljetnim igrama te na Zimskim X igrama, a ako uspije osvojiti medalju bit će tek šesti sportaš u povijesti kojem je uspjelo osvojiti medalje na zimskim i ljetnim igrama.

   

  Iz drugih medija