CROPIX
NIJE IZNENAĐENJE

NIŠTA OD KLASIKA NA SVJETSKOM PRVENSTVU! ŠPANJOLSKA SREDILA SRBIJU I IZBORILA OKRŠAJ PROTIV BARAKUDA Susjedima se osvetilo odmaranje igrača za SP

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 23. srpanj 2019. 10:29

Hrvatska je već uoči početka susreta protiv Njemačke saznala svog idućeg protivnika na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu. Barakude su u četvrtfinalu bile bolje od Njmačke (10:8), a idući na redu su Španjolci koji su u četvrtfinalu bili bolji od reprezentacije Srbije.

Šareni sastav Srbije nije imao prevelike šanse protiv jake Španjolske koja je u konačnici odnijela pobjedu 12:9. Podsjećamo, Srbija je u Južnu Koreju stigla bez sedam prvotimaca i malotko je vjerovao otpočetka kako da mogu otići do kraja.

Naime, Dejan Savić, izbornik srpske vaterpolske reprezentacije odredio je 14 kandidata za Svjetsko prvenstvo, a na popisu nije bilo čak 7 najboljih njihovih igrača.

Razlog je – odmor! U Koreju nisu tako otputovali kapetan i ponajbolji strijelac ljevoruki Filip Filipović (desna strana), Andrija Prlainović (lijevi vanjski), Stefan Mitrović (lijevo krilo), Duško Pijetlović (prvi centar), Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović (prvi i drugi vratar), te Milan Aleksić (branič).

Linker
19. travanj 2024 13:43