Martin i Valent Sinković
 REUTERS/Patrick Smith
MELJU SVE PRED SOBOM

NOVA DISCIPLINA, ALI NAVIKE SU OSTALE ISTE Nova medalja za nevjerojatnu braću: Sinkovići za sekundu ostali srebrni iza Novozelanđana

 
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 09. srpanj 2017. 13:44

Braća Martin i Valent Sinković u nedjelju su u finalnoj utrci dvojca bez kormilara, na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog veslačkog kupa u Luzernu, osvojili drugo mjesto.

U izjedanačenoj utrci od njih su bili brži Novozelanđani James Hunter i Thomas Murray, i to za samo sekundu i 17 stotinki. Treće mjesto pripalo je francuskoj posadi, braći Valentinu i Theophileu Onfroyu, srebrnima sa SP 2015. godine.

2016 Rio Olympics - Rowing - Final - Men's Double Sculls Final A - Lagoa Stadium - Rio De Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Martin Sinkovic (CRO) of Croatia and Valent Sinkovic (CRO) of Croatia react after winning gold medals at the finish. REUTERS/Murad Sezer FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.   - RTSMNVB
Murad Sezer / REUTERS

Braća Sinković, olimpijski pobjednici iz Rija, godinama su dominirali u dvojcu na pariće, a ove sezone prebacili su se u novu disciplinu, dvojac bez kormilara. Nedavno su pobijedili na regati na Bledskom jezeru, a u Luzernu su prvi puta nastupili u novoj disciplini na nekoj od regata Svjetskog kupa i pokazalo se da će i u dvojcu bez kormilara biti u svjetskom vrhu. U Luzernu su odradili tri utrke, pobijedili su u svojim skupinama kvalifikacija i polufinala, a u finalu su do kraja prijetili prvacima Novog Zelanda Hunteru i Murrayu.

"Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. Budući da smo imali određene probleme s ozljedama nismo se mogli pripremiti na način koji smo zamislili, pa ovaj rezultat ima ogromni značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na Svjetskom prvenstvu", izjavio je nakon finala Valent Sinković.

Idući veliki izazov za braću Sinković je Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Sarasoti (Florida) od 24. rujna do 1. listopada ove godine.

--------------------------------------------------------

Dvojac bez kormilara, finale:

1. James Hunter i Thomas Murray (NZL) 6:34.50

2. Martin i Valent Sinković (HRV) 6:35.67

3. Valentin i Theophile Onfroy (FRA) 6:40.51

--------------------------------------------------------

Linker
22. travanj 2024 15:55