Zagreb, Bratina, 180812.
Eko selo Kras.
Sesnaesto Svjetsko prvenstvo u gadjanju samostrelom.
Na fotografiji: Andrej Krstinic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

STRELIČARSTVO

NOVA ŽETVA MEDALJA NAŠIH STRIJELACA NA SP-U U RUSKOM ULJANOVSKU Tri zlata Andreja Krstinića, čak 21 medalja za Hrvatsku

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.08.2019. u 10:26

 • Da je budućnost u sigurnim rukama pokazali su zlatni junior Martin Oborovečki te srebrni junior Oliver Mofardin i srebrni kadet Ivan Borak.

  Da su najbolji to smo znali i prije, ali na SP-u u ruskom Uljanovsku naši su samostreličari otišli korak dalje osvojivši čak 21 odličje, od čega 10 zlatnih te 6 srebrnih i 5 brončanih.

  U onim klasičnim disciplinama dominirali su Andrej Krstinić i Valentina Pereglin naše prve strijele. Krstinić kao naš najuspješniji strijelac na SP s tri zlata, a uvijek sjajna Valentina Pereglin s osnovnim ‘najvrednijim’ zlatom i još dva srebra. Naravno da su nam i timovi bili najbolji, a za to su kod muških najzaslužniji Andrej Krstinić kao zlatni, Domagoj Pereglin kao srebrni i Marjan Kajfeš kao šesti, a kod žena zlatna Valentina Pereglin, srebrna Mihaela Oborovečki i brončana Sanja Komar. Dakle, cure su ostvarile maksimalni učinak. Ništa čudno za ekipu godine u našem lanjskom izboru.

  Na distancama - na 35 metara zlato Mihaele Oborovečki, srebra Valentine i Domagoja Pereglina; na 50 metara zlata Andreja Krstinića i Sanje Komar, bronca Domagoja Pereglina i na 65 metara zlato Andreja Krstinića, srebro Valentine Pereglin i bronca Marjana Kajfeša.

  Da je budućnost u sigurnim rukama pokazali su zlatni junior Martin Oborovečki te srebrni junior Oliver Mofardin i srebrni kadet Ivan Borak. I sve to skupa zaslužuje čestitke na čelu s trenerima Brankom Pereglinom, Oborovečkim i prvi čovjekom saveza Perom Stojnićem.

  Iz drugih medija