MARKO TODOROV / CROPIX
ZAGREBAŠI U DANSKOJ (16.30)

'OBRANA MORA IZGLEDATI BOLJE, PRIJE SVEGA AGRESIVNIJE' Očekuje se bolji PPD Zagreb, onaj uvjeren da može pobijediti

Nakon uvjerljivog domaćeg poraza koji je PPD Zagrebu nanio PSG, natjecanje u Ligi prvaka nastavlja se gostovanjem kod Aalborga.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. rujan 2019. 14:29

Zagrebaši nisu dobro krenuli u sezonu. Čisti porazi od Veszprema i PSG nisu neočekivani, ali je neočekivana loša igra i sada je vrijem da pokažu drugačije, jer Aalborg je njihova kategorija, ako već Veszprem i PSG realno nisu.

Jako važna utakmica za Branka Tamšea i njegovu momčad jer nakon nje idu Barcelona, Flensburg, Szeged, a to će biti jako teško. Neće biti Bećirija kao ni protiv PSG-a. Nije bilo bez njega ni 6-0, a jesu li smisli nešto drugo za Dansku, vidjet ćemo. Matej Ašanin je izvrnuo zglob, po riječima trenera nije putovao, pa je vjerojatno da će jedinicu prepustiti Radivoju Ristanoviću. Ostali su na raspolaganju Tamšeu, svi osim Mrakovčića čiji prst još nije u funkciji.

Ristanović je lani došao pomoći iskustvom i uz Kastelica se pokazao dobrim, pa su ga zadržali uz Ašanina i ove sezone. Iskusni vratar uvijek je spreman uskočiti, makar nije ni on bez problema ove sezone.

- Bio sam u bolnici četiri-pet dana, stisnula su me leđa, nisam se mogao ni ispraviti. No, sada je prošlo. Neki živac, što ja znam. Mislio sam da će sav trud iz priprema otići s tom stankom, ali je OK. Radili smo stvarno puno. Rade mladi, pa i Horvat, Bičanić i ja. Moram priznati da sam puno priprema prošao, ali toliko trenirali nismo još. No, bitno je da je forma OK.

Vratarska da, ali obrambena kod njegovih suigrača očito ne.

- Slažem se i nešto ćemo morati učiniti. Činjenica jest da ima dosta novih igrača od koji neki nisu ni igrali Ligu prvaka, a većina se nije ni nosila s takvim pritiskom. Možda malo više vremena ne bi škodilo, ali što je tu je. Liga prvaka ne čeka nas. Moramo se brzo uključiti u priču.

Protiv PSG-a nije bilo realno?

- Iskreno rečeno nije, obrambeno. Napad je bio OK, ali teško je s takvim momčadima. Ja sam rekao bolje da nam je došao PSG na startu nego Celje, Aalborg ili Elverum, jer ovako nismo ništa izgubili, a onako bismo možda izgubili puno više.

I kako popraviti obranu?

- Strpljenjem, disciplinom, pravila u njoj se moraju znati. Vjerujem da to u Aalborgu mora izgledati bolje. Agresivnije definitivno. Plan je 30 plus faulova bio protiv PSG-a a mi nismo ni 20 napravili. Tako ne ide. To je prva stvar koju moramo riješiti, jer bez obrane ne možeš ništa, ni vraćati se iz minusa, ni čuvati prednost. Uostalom, ni vratar bez obrane ne može dati ni pola onog što se očekuje. Skratio bi to što moramo u rečenicu - moramo se potući, inače nam se ne piše dobro.

Gledali ste Aalborg?
- Jesmo, odlična momčad, tipično danska. Ako im daš priliku izgubljenim loptama iskontrirat će te sigurno, pa zato vjerujem da napadačku razinu možemo održati na razini one s PSG-om. A obrana. Brzi su na obaraču, moraš im biti blizu stalno. Christansen je opasan u takvim situacijama ako nisi pravi. A i taj mali Smarasson na sredini... Treba ga otjerati dalje od zone. Pokazali su rutinu u Elverumu, dobili 10 razlike, a mogli su i više. Čeka nas jako težak posao i koliko bi nam svaki bod bio dragocjen ne trebam ni spominjati.

I zaključak.

- Moramo se početi dizati, ova momčad to može usprkos svim realnostima i problemima.

U Danskoj definitivno, očekujemo bolji Zagreb koji želi pobijediti i koji je uvjeren da to može. Ni Aalborg ni Veszprem, i PSG.

Linker
20. travanj 2024 09:18