Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
STRELJAŠTVO

ODLIČAN NASTUP NAŠE OLIMPIJKE NA FINALU SVJETSKOG KUPA U KINESKOM PUTIANU Snježana Pejčić metak do postolja, Gorša na bolovanju

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. studeni 2019. 10:53

Snježana Pejčić još jednom je potvrdila da je dio svjetskog vrha u trostavu i da se za godinu dana u Tokiju imamo pravo nadati i olimpijskom odličju. Na finalu Svjetskog kupa koji se održava u kineskom tromilijunskom gradiću Putianu plasirala se u finale među 16 najboljih svjetskih streljačica u toj disciplini, a u finalu zauzela četvrto mjesto.

- Iskreno, ne znam što bih rekla. Ležeći sam pucala katastrofalno i u kvalifikacijama i u finalu. Izvlačila sam se u stojećem stavu i na kraju je jedan metak presudio da nisam došla na postolje. Šteta, ali što je tu je, to je streljaštvo, to je sport.

No, nema previše za čim žaliti. Ove godine pobjednica Svjetskog kupa u Pekingu, druga na svjetskim listama u trostavu. Bilo je joj ovo sedmo finale Svjetskog kupa, dosad je osvojila svaku boju odličja po jednom (zlato 2014, srebro 2017, broncu 2015), a sada je treći put četvrta. Najgori plasman je isto bilo finale, kada je bila šesta u Bangkoku 2008. Sedam finala SK i svaki puta među osam najboljih, to je za pljesak.

U kvalifikacijama je bila šesta sa 1162-54x, dok je broj 1 bila Slovenka Živa Dvoršak koja je upisala 1172-54x. U finalu se Snježana popela za dva mjesta, a Dvoršak pala za pet.

BAKU - JUNE 27: Gold medalist Snjezana PEJCIC of Croatia competes in the 50m Rifle 3 Positions Women Finals at the Baku Olympic Shooting Range during Day 6 of the ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun on June 27, 2016 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Nicolo Zangirolami)
Nicolo Zangirolami/Voice2Media / Voice2Media

U istoj disciplini kod muških imali smo velikog aduta, ali se on nažalost u Putianu nije pojavio. Petar Gorša je u posljednji tren odlučio ostati doma i ne putovati u Kinu. O razlozima će reći:

- Nisam u Putianu jer moram otkloniti zdravstvene probleme kako bih se nesmetano mogao pripremati za nastup na Olimpijskim igrama. Nažalost, naša krovna organizacija ne prepoznaje da je sezona na kraju, ne poznaje termin periodizacija, pa stavlja natjecanja ove klase bez promišljanja u termine koji su daleko izvan realnih i vezanih uz sezonu.

Kakvi su zdravstveni problemi u pitanju.

- Mogu reći da sve imam pod kontrolom, da sve ide prema planu. Makar imam problema s vidom, mrlje u vidnom polju, nešto dioptrije, astigmatizam, a to će se riješiti laserski. Osnovni plan je da se u jesensko-zimskom periodu dovedem u tip-top stanje i takav krenem prema OI.

I dok prva svjetska puška “oštri oko”, u Putianu je do zlata otišao Čeh Filip Nepejčal (462.9), srebrni je Srbin Milenko Sebić (461.5), a brončani najveći Goršin konkurent Rus Sergej Kamenski (449.8).

Na finalu Svjetskog kupa u Putianu nam ostaje još nastup Mirana Maričića zračnom puškom u četvrtak.

Linker
23. travanj 2024 15:41