Karate.hr / Karate.hr
A TREBALO SE SLAVITI

ONO O ČEMU SANJA 245 TISUĆA HRVATA, NJIMA JE STVORILO NEVIĐENE PROBLEME 'Pola reprezentacije se zaposlilo i mora propustiti SP'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. listopad 2016. 18:18

Kada se netko zaposli, dobije stalni posao, to bi trebao biti povod za čestitku i slavlje. No, medalja ima i drugu stranu. Pitajte u karataše, reprezentativce.

Pred njima je Svjetsko prvenstvo u nedalekom austrijskom Linzu (25-30. listopada), no, ne idu ondje u najboljem sastavu. Poglavito to vrijedi za žensku reprezentaciju u ekipnom nadmetanju, djevojke koje su 2013. i 2015. bile ekipa godine u Hrvatskoj u izboru Sportskih novosti. Razlog je...

- Azra Saleš i Ivona Tubić su se zaposlile - priopćila je Ana -Marija Bujas Čelan, kapetanica reprezentacije.

Moramo jače stisnuti

- Za ovu ih akciju sigurno nemamo jer su počele raditi prije nekoliko tjedana i ne bi bilo zgodno odmah na početku izbivati s posla zbog sporta, natjecanja i svjetskog prvenstva. Makar, to ne znači da je to konačan kraj. Vjerujem da ćemo za europsko prvenstvo sljedeće godine opet sve biti na okupu.

Azra Sales
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

(na slici: Azra Saleš)

Dok se to ne dogodi, dakako i ako se dogodi, u reprezentaciji su dvije Riječanke Allesandra Hasani i Ivana Bebek. Ako vam je ime i prezime potonje od nekud poznato, radi se o sestri jednog od poznatijih hrvatskih nogometnih sudaca Ivana.

- Turnir je iznimno jak. Svaka borba u Linzu bit će finale. Nadam se da ćemo dogurati daleko, a dokle... - nadovezala se Samoborka Ana Lenard, uz Bujas Čelan jedina preostala iz udarne postave, iza koje su po jedno srebro i bronca sa SP, kao i 2 zlata, 2 srebra i jedna bronca s kontinentalnih smotri.

- S jedne strane sam jako tužna zbog cura jer nismo sve skupa. Mogle smo dugo trajati i to sam cijelo vrijeme napominjala. Ništa, sada ćemo morati jače stisnuti.

Usamljeni Ermenc

Odlazaka, pa onda i tuge ima i među muškarcima. Ivan Ermenc (kate) pripomenuo je da je on jedini iz stare momčadi.

- Iskustva imam. Ovo mi je četvrto svjetsko prvenstvo, a osma godina u reprezentaciji, ali žao mi je što nema stare momčadi, osjećam tugu kada ih susretnem. Jako mi je teško.

Pojasnimo, muška reprezentacija u katama, koja ima tri uzastopne europske bronce, dugo je nastupala u sastavu Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Franjo Maškarin. Oni su se također razasuli po svijetu. Damjan je u Njemačkoj, Franjo u Austriji. Sada su uz njega Ivan Glavaš i Nikola Solomun. Dosta za medalju? Vidjet ćemo. Uskoro. Ako još netko ne dobije posao.

Linker
19. travanj 2024 09:36