Andrea Staccioli/Deepbluemedia/Insidefoto
VATERPOLO

APSOLUTNA SENZACIJA NA OTVARANJU SVJETSKE LIGE U BEOGRADU Kanada prvi put u povijesti pobijedila Mađarsku

Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. lipanj 2019. 19:58

Toliko o predvidljivosti vaterpola i o onoj kako se ovaj sport igra u pet država. Prvog dana završnog turnira Svjetske lige, u drugoj utakmici dana, apsolutna senzacija. Kanada je svladala Mađarsku! Prvi put u povijesti, dakako.

Kanada je naime pobijedila Mađarsku 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2). Istina, Mađarska je došla u Beograd s B vrstom, bez 12 najboljih igrača, ali ipak u njihovom je sastavu bilo još podosta ozbiljnih igrača. Posebno tu mislimo na Miklosa Gor Nagyja, ali i na Bence Batorija, Davida Jansika, Marka Kallaya, Gergo Kovacsa, Balazsa Erdelyja. Igrači koji su igrali na EP, SP, osvajali Ligu prvaka, a dobila ih je momčad s podosta kanadskih Srba, bosanskih Srba i Grka, plus jedna klasa, Constatin-Bicari.

Tijekom cijele utakmice Mađarska nije niti jednom vodila, u drugoj su četvrtini Kanađani imali vodstvo i od 5:1, u trećoj dionici 8:5, da bi Mađari prvi put uspjeli izjednačiti dvije minute prije kraja (9:9). Ipak, konačno "slovo" dao je Matthew Halajian golom s igračem više, minutu i pol prije kraja. Za povijest. Kanade, a bogami i Mađarske. (dba)

Linker
23. travanj 2024 20:55