Duje Klaric / CROPIX
BEZ PREVIŠE MUKE

BARAKUDE POMELE JOŠ JEDNOG PROTIVNIKA Hrvatska se visokom pobjedom plasirala na završni turnir LEN Europa Kupa

Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2018. 18:27

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se na završni turnir LEN Europa Cupa nakon što je danas u Splitu u posljednjem kolu "B" kvalifikacijske skupine s 16-5 (5-0, 4-1, 4-2, 3-2) pobijedili selekciju Malte.

Nakon poraza u prvom kolu od reprezentacije Grčke, odabranici izbornika Ivice Tucka redom su pobjeđivali reprezentacije Nizozemske, Srbije i Malte i sa tri pobjede i jednim porazom izborili plasman na završni turnir na koji putuju i reprezentacije Srbije i Grčke s istim omjerom pobjeda i poraza.

Nizozemska je pobjedom nad Maltom zauzela četvrto mjesto, dok je Malta bez osvojenog boda posljednja.

Pitanje pobjednika u utakmici s Maltom bilo je praktički riješeno u prvoj četvrtini koju su naši vaterpolisti dobili sa 5-0, a tome su u drugoj četvrtini pridodali još četiri gola primivši do poluvremena samo jedan pogodak.

Nerješiva enigma za tjelesno slabije reprezentativce Malte bili su naši centri Luka Lončar i Josip Vrljić koje bekove Malte nisu mogli zaustaviti. Vrljić je sa 4 gola bio i najefikasniji igrač utakmice, Lončar je dao 3, Fatović, Zović i Joković po 2, a Bušlje, Šetka i Benić po kedan zgoditak.

U redovima Malte tri pogotka postigao je Camilleri.

Linker
24. travanj 2024 21:16