Lindsey Vonn
 Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images
ODGODA ODLUKE

BORBA SPOLOVA ĆE SE IPAK ODRŽATI?! Želju Lindsey Vonn da se utrkuje u muškoj konkurenciji FIS nije odbio

Piše: HinaObjavljeno: 04. listopad 2017. 21:17

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odgodila je do svibnja iduće godine donošenje odluke o nastupu američke skijašice Lindsey Vonn u muškoj konkurenciji.

Jedna od najboljih skijašica svih vremena poželjela je prije prekida karijere nastupiti u muškoj konkurenciji, a trebao je to biti spust u Lake Louiseu koncem studenog 2018.

Američka skijaška i snowboard federacija (USSA) je ovoga tjedna podnijela zahtjev da se 32-godišnjoj Vonn omogući nastup u muškoj konkurenciji, no FIS je odgodio donošenje odluke do svibnja iduće godine.

"Uputili smo formalni prijedlog kao prvi pozitivan korak. Imamo potporu među pojedinim članovima Izvršnog odbora i nadamo se kako će Vonn dobiti priliku," poručio je direktor USSA-a Patrick Riml.

Ovo nije prvi put da je Vonn izrazila želju da se natječe s muškarcima. Prije pet godina FIS je odbio sličan prijedlog navodeći kao objašnjenje za svoju odluku zabranu o mješovitim utrkama.

Amerikanka godinama trenira s muškarcima iz drugih reprezentacija i prema neslužbenom mjerenjima brža je od mnogih.

"Znam da neću pobijediti, ali bih voljela pokušati. Željela bi pobijediti neke dečke i onda reći zbogom", izjavila je Vonn za Denver Post.

Amerikanka u karijeri ima 77 pobjeda u Svjetskom kupu i 130 pobjedničkih postolja. Olimpijska je pobjednica u spustu 2010. u Vancouveru, a na istim igrama je osvojila i broncu u superveleslalomu. U Lake Louiseu je pobijedila čak 14 puta.

Ona je jedna od šest skijašica koja je ostvarila pobjede u Svjetskom kupu u svih pet disciplina alpskog skijanja: u spustu, super-G-ju, veleslalomu, slalomu i super kombinaciji. To je uspjelo i Šveđankama Anji Parson i Pernilli Wiberg, Austrijanki Petri Kronberger, Slovenki Tini Maze i našoj Janici Kostelić.

Linker
16. travanj 2024 13:16