GLASGOW, SCOTLAND - AUGUST 03: Brothers Martin Sinkovic and Valent Sinkovic of Croatia compete during the Men's Pair Semi-final A/B 1 during the rowing on Day two of the European Championships Glasgow 2018 at Strathclyde Country Park on August 3, 2018 in Glasgow, Scotland. (Photo by Mark Runnacles/Getty Images)
Mark Runnacles/Getty Images

POMAKNUT PROGRAM

BRAĆA SINKOVIĆ SUPER UVJERLJIVO DO POLUFINALA U Rotterdamu europski prvaci love prvu ovosezonsku pobjedu u Svjetskom kupu

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.07.2019. u 15:53

 • Braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 6:46.400 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu dvojaca bez na trećem ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u veslanju, koje se održava u Rotterdamu.

  Povratak je to braće Sinković na natjecanja Svjetskog kupa nakon što su zbog Valentove ozljede leđa propustili drugu regatu održanu u lipnju u poljskom Poznanju. U Rotterdamu će europski prvaci loviti prvu ovosezonsku pobjedu u Svjetskom kupu, jer su u svibnju u bugarskom Plovdivu osvojili drugo mjesto iza srpskog dvojca.

  U Rotterdamu su braća Sinković započeli nastup pobjedom sa gotovo pet sekundi prednosti (6:51.210) pred drugom britanskom posadom (Tom Jeffrey - Morgan Bolding) koja se također uvrstila u polufinale, dok će ostali dvojci morati potražiti put do polufinala kroz poslijedpodnevni repesaž.

  U njemu će, u konkurenciji ženskih dvojaca bez, nastupiti sestre Žana i Izabela Krakić, koje su osvojile posljednje, peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 8:06.980.

  Program kvalifikacijskih utrka u Rotterdamu trebao je započeti još u devet sati ujutro, ali su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta organizatori morali pomaknuti start na 14 sati.

  Do kraja današnjeg programa od hrvatskih predstavnika će u kvalifikacijama još nastupiti Damir Martin u samcu, Luka Radonić u lakom samcu i Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković u ženskom četvercu.

  Iz drugih medija