Mark Runnacles/Getty Images
POMAKNUT PROGRAM

BRAĆA SINKOVIĆ SUPER UVJERLJIVO DO POLUFINALA U Rotterdamu europski prvaci love prvu ovosezonsku pobjedu u Svjetskom kupu

Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2019. 17:53

Braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 6:46.400 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu dvojaca bez na trećem ovogodišnjem natjecanju Svjetskog kupa u veslanju, koje se održava u Rotterdamu.

Povratak je to braće Sinković na natjecanja Svjetskog kupa nakon što su zbog Valentove ozljede leđa propustili drugu regatu održanu u lipnju u poljskom Poznanju. U Rotterdamu će europski prvaci loviti prvu ovosezonsku pobjedu u Svjetskom kupu, jer su u svibnju u bugarskom Plovdivu osvojili drugo mjesto iza srpskog dvojca.

U Rotterdamu su braća Sinković započeli nastup pobjedom sa gotovo pet sekundi prednosti (6:51.210) pred drugom britanskom posadom (Tom Jeffrey - Morgan Bolding) koja se također uvrstila u polufinale, dok će ostali dvojci morati potražiti put do polufinala kroz poslijedpodnevni repesaž.

U njemu će, u konkurenciji ženskih dvojaca bez, nastupiti sestre Žana i Izabela Krakić, koje su osvojile posljednje, peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 8:06.980.

Program kvalifikacijskih utrka u Rotterdamu trebao je započeti još u devet sati ujutro, ali su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta organizatori morali pomaknuti start na 14 sati.

Do kraja današnjeg programa od hrvatskih predstavnika će u kvalifikacijama još nastupiti Damir Martin u samcu, Luka Radonić u lakom samcu i Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković u ženskom četvercu.

Linker
25. travanj 2024 12:18