Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
IMPRESIVNI OPROŠTAJ OD EURA

BRAVO, MAJSTORI! SVJETSKI PRVACI ODIGRALI NAJBOLJU UTAKMICU I POMELI TALIJANE U Hrvatsku stiže prva europska bronca u povijesti!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom pvrenstvu svladavši u Barceloni Italiju s 10:8. Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.
Piše: HinaObjavljeno: 28. srpanj 2018. 12:43

HRVATSKA - ITALIJA 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2)

HRVATSKA: Bijač (obrana), Macan, Fatović 3, Lončar 2, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić TRENER: Mile Smodlaka (Tucak suspendiran)

ITALIJA: Del Lungo (obrana), Di Fulvio 2, Molina 1, Figlioli 1, Fondelli, Velotto, Renzuto 1, Gallo 2, Presciutti 1, Bodegas, Echenique, Bertoli, Nicosia (1 obrana). IZBORNIK: Alessandro Campagna.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 20, Italija 13

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Garcia (26), Macan (28), Presciutti (28).

CRVENI KARTON: Bušlje (31), Fondelli (31)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5-12, Italija 5-19

BARCELONA: Plivalište Bernat Picornell. Gledatelja 4.200. Suci: Stavridis (Grčka) i Schwartz (Izrael).

Za razliku od polufinalnog dvoboja sa Srbima, Hrvatska je protiv Italije savršeno ušla u utakmicu, a pokazala je igru dostojnu svjetskih prvaka - učinkovito i maštovito u napadu, te čvrsto i koncentrirano u obrani.

Barakude su čak četiri puta gubili dvoboj za brončano odličje na Europskom prvenstvu, no u Barceloni je i toj negativnoj seriji došao kraj.

Zagreb, 150618.
Bazen Mladosti na Savi.
Prijateljska vaterpolo utakmica,
Hrvatska - Australija.
Na fotografiji: Andro Buslje.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatska je utakmicu počela bez svog kažnjenog izbornika Ivice Tucka, ali je krenula fantastično - prvu četvrtinu je dobila s 4-0.

No, u drugoj četvrtini Barakude nisu uspjeli sačuvati tu veliku prednost, Talijani su zabili čak pet golova i na poluvrijeme se otišlo sa samo dva gola prednosti (7-5), iako talijanski vratari nisu imali nijednu jedinu obranu.

2016 Rio Olympics - Water Polo - Quarterfinal - Men's Quarterfinal Brazil v Croatia - Olympic Aquatics Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 16/08/2016. Goalkeeper Marko Bijac (CRO) of Croatia gestures. REUTERS/Laszlo Balogh FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Laszlo Balogh
Marko Bijač

Treća četvrtina je započela važnim pogotkom Fatovića za 8-5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9-5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnjui četvrtinu se ušlo s 9-6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10-6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići.

Screenshot: HTV

Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac kod Hrvatske, Andro Bušlje i Luka Lončar su zabili po dva, dok je kod Talijana Valentino Gallo bio najučinkovitiji s dva gola.

Barakude pjevale na postolju

Podjelama kolajni trima najboljim sastavima, jučer je doslovno u ponoć okončano 33. vaterpolsko EP u Barceloni. Na postolju su inače najveseliji bili - Hrvati! Barakude su izašle, zagrlile se i pjevale "Moja domovina" dobivši pljesak tribina plivališta Bernat Picornell.


Za najboljeg vratara EP proglašen je Daniel Lopez Pinedo (Španjolska), prvi strijelac je Ioanis Fountoulis (Grčka) dok je za najboljeg igrača proglašen Filip Filipović (Srbija).

Linker
20. travanj 2024 17:32