Sandra Paović
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins / REUTERS

SJAJNE VIJESTI IZ SLOVAČKE

BRAVO, NAŠI - SADA POČINJE BORBA ZA SVJETSKO ZLATO Hrvatski stolnotenisači s invaliditetom već osigurali medalje

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 19.05.2017. u 12:31

 • Na 1.  ekipnom svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom hrvatski reprezentativci  već su osigurali medalje, a kakvog će one sjaja biti odlučit će  natjecanja u glavnom gradu Slovačke u subotu i nedjelju.

  Na prvenstvu u Bratislavi nadmeće se 116 ekipa iz 34 zemlje koje se bore za 11 naslova u muškoj  i pet u ženskoj konkurenciji.

  Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su u 1. kolu sa 2-0  pobijedile Srpkinje Sanju Mijatovići Anu Prvulovićs, da bi u 2. kolu  kategorije 3 s istim rezultatom savladale Tajland i time osigurale brončano odličje.

  U razigravanju za prva tri mjesta  Mužinić i Dretar Karić poražene su  od Italije sa 1 : 2 i  izgubile izglede da se natječu za  najsjajnije odličje pa će  danas u susretu s Turskom odlučiti kome će pripasti srebrno odličje.

  Sandra Paović i Mirjana Lučić  su u kategoriji 10 tjelesnog oštećenja pobijedile u 1.  kolu Izraelke Karnit Dor i Inbal Bechars s 2:1, da bi pobjedom nad Rumunjskom ušle u polufinale u kojem ih u subotu čeka reprezentacija Brazila.

  U muškoj konkurenciji u kategoriji 6 Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić su u 1. kolu sa 2-0 pobijedili Grčku ali su u drugom kolu natjecanja u skupini  poraženi do Španjolske sa 1-2,  pa će danas za ulazak u polufinale igrati  protiv Njemačke.

  Porazom su otvorili natjecanje muška ekipa u sastavu Zoran Križanec i Tomislav Špalj od kojih su s 2-0 bili bolji stolnotenisači Tajpeha.