REUTERS/Carlos Garcia Rawlins / REUTERS
SJAJNE VIJESTI IZ SLOVAČKE

BRAVO, NAŠI - SADA POČINJE BORBA ZA SVJETSKO ZLATO Hrvatski stolnotenisači s invaliditetom već osigurali medalje

Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2017. 14:31

Na 1. ekipnom svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom hrvatski reprezentativci već su osigurali medalje, a kakvog će one sjaja biti odlučit će natjecanja u glavnom gradu Slovačke u subotu i nedjelju.

Na prvenstvu u Bratislavi nadmeće se 116 ekipa iz 34 zemlje koje se bore za 11 naslova u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su u 1. kolu sa 2-0 pobijedile Srpkinje Sanju Mijatovići Anu Prvulovićs, da bi u 2. kolu kategorije 3 s istim rezultatom savladale Tajland i time osigurale brončano odličje.

U razigravanju za prva tri mjesta Mužinić i Dretar Karić poražene su od Italije sa 1 : 2 i izgubile izglede da se natječu za najsjajnije odličje pa će danas u susretu s Turskom odlučiti kome će pripasti srebrno odličje.

Sandra Paović i Mirjana Lučić su u kategoriji 10 tjelesnog oštećenja pobijedile u 1. kolu Izraelke Karnit Dor i Inbal Bechars s 2:1, da bi pobjedom nad Rumunjskom ušle u polufinale u kojem ih u subotu čeka reprezentacija Brazila.

U muškoj konkurenciji u kategoriji 6 Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić su u 1. kolu sa 2-0 pobijedili Grčku ali su u drugom kolu natjecanja u skupini poraženi do Španjolske sa 1-2, pa će danas za ulazak u polufinale igrati protiv Njemačke.

Porazom su otvorili natjecanje muška ekipa u sastavu Zoran Križanec i Tomislav Špalj od kojih su s 2-0 bili bolji stolnotenisači Tajpeha.

Linker
26. travanj 2024 18:45