REUTERS/Kim Hong-Ji
SVJETSKO PRVENSTVO

BRAZILKA CUNHA I FRANCUZ REYMOND OBRANILI NASLOVE NA 25 KILOMETARA Po teškim uvjetima do novih zlata, kod plivača odlučivao foto finiš

Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2019. 13:35

Brazilska daljinska plivačica Ana Marcela Cunha i francuski plivač Axel Reymond obranili su naslove svjetskih prvaka na dionici od 25 kilometara nakon što su pet sati plivali po vrlo teškim vremenskim uvjetima na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u južnokorejskom Gwangjuu.

Pobjednik u konkurenciji plivača odlučen je tek u foto finišu, koji je pokazao da je Reymond tri desetinke sekunde prije dotaknuo ciljnu ploču od Rusa Kirila Beljajeva. Vrijeme pobjednika bilo je 4 sata, 51 minuta, 6 sekundi i 2 desetinke. Treće mjesto osvojio je Talijan Alessio Occhipinti (4:51:09.5).

Reymond je tako obranio naslov osvojen prije dvije godine u Budimpešti, a uz dva svjetska, 25-godišnji Francuz je vlasnik i dva zlata s europskih prvenstava.

U konkurenciji plivačica svoj četvrti naslov svjetske prvakinje na 25 km, a treći uzastopni na ovoj dionici, osvojila je 27-godišnja Brazilka Ana Marcela Cunha, koja je u Gwangjuu već osvojila i zlato na 5 km. Brazilka je na cilj stigla za 5 sati, 8 minuta i 3 sekunde, a 8.6 sekundi iza nje doplivala je Njemica Finnia Wunram i osvojila srebrno odličje. Bronca je pripala Francuskinji Lari Grangeon (5:08:21.2).

Time su završena natjecanja u daljinskom plivanju na 18. Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima.

Linker
20. travanj 2024 09:15