Bruna Vuletić (desno)
 Darko Tomas / CROPIX / CROPIX
UNIVERZIJADA U NAPULJU

BRUNA VULETIĆ NAM DONIJELA PRVU MEDALJU U ITALIJI Anamari Kožul se plasirala u finale, vaterpolisti ostali bez borbe za medalju

Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2019. 00:29

U četvrtak smo dobili i prvu medalju na Univerzijadi u Napulju. Broncu u taekwondou u kategoriji do 62 kg osvojila je Bruna Vuletić iz splitskog Marjana. Mlada taewondoašica ove je godine već osvojila odličje iste boje i na puno jačem natjecanju - Svjetskom prvenstvu u Manchesteru.
Zlato u Bruninoj kategoriji pripalo je Turkinji Irem Yaman, srebro Ruskinji Juliji Turutini, a bronca je pripala i Brazilki Barbari Dias Novaes.

Hrvatska atletičarka Anamari Kožul plasirala se u finale bacanja kladiva na Univerzijadi u Napulju s petim rezultatom kvalifikacija, dok su vaterpolisti ostali bez borbe za medalju nakon što su u četvrtfinalu izgubili od reprezentacije SAD sa 11-12. Kožul je u kvalifikacijama ostvarila rezultat 66.62 i kao peta ušla u finale. Kvalifikacijska norma bila je 68 metara, a prebacile su je samo dvije bacačice.

"Konkurencija je dobra, cure stvarno dobro bacaju, ali vjerujem da im mogu konkurirati. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu. U kvalifikacijama sam dosegla peto mjesto, ali u finalu definitivno mogu biti još bolja”, kazala je Kožul.

Ostali hrvatski atletičari nisu uspjeli izboriti finale. U polufinalu na 400 m prepone Alena Hrušoci zauzela je 11 mjesto sa 58:22 dok je Ida Šimunčić bila 14. sa 59:12. U ženskom polufinalu na 400 m Kristina Dudek je bila ukupno 17. od 24 polufinalistice sa 54:56. U muškom polufinalu na 400 m Mateo Ružić osvojio je ukupno 23. mjesto s vremenom 48:09.

Nažalost, bez borbe za medalju ostali su i vaterpolisti koji su u četvrtfinalu izgubili od SAD sa 11-12 i razigravat će za plasman od 5. do 8. mjesta. Po dva gola zabili su Herceg, Butić, Buha i Rakovac, dok je kod Amerikanaca najefikasniji bio Abramson s pet golova.

Košarkaši su još ranije ostali bez četvrtfinala osvojivši treće mjesto u skupini B iza Argentine i Latvije. U utakmici za prolaz hrvatski košarkaši su izgubili od Argentine sa 54-66. Najbolji u našim redovima bio je Škara sa 17 koševa.

Najbolji rezultat prvog dana taekwondo natjecanja ostvario je Deni Andrun Razić u kategoriji do 68kg. Nakon dvije pobjede stigao je korak do prve hrvatske medalje na Univerzijadi, ali u trećoj borbi ga je zaustavio reprezentativac Irana Mirhashem Hosseini. Nikita Glasnović je u kategoriji do 57 kg izgubila u 1. kolu od reprezentativke Turske Tugbe Yilmaz. Nešto bolje startao je Luka Horvat u kategoriji do 80 kg. U prvoj borbi protiv Poljaka Millerta pobijedio je rezultatom 11-8, ali je u drugom kolu izgubio od Južnokoreanca Minwooa Kanga sa 22-24.

Hrvatska sveučilišna reprezentacija ima još četvero predstavnika u taekwondou. Borbe Brune Vuletić, Mateje Jelić, Marka Mutaka i Lovre Brečića na rasporedu su u četvrtak, 11. srpnja. Od pet hrvatskih judaša najdalje su dogurale Iva Oberan u kategoriji do 63 kg i Tena Šikić do 57 kg.

Oberan je prvo kolo izgubila od Čehinje, koja je ušla u polufinale pa je povukla u repasaž. Tamo je pobijedila Amerikanku i Finkinju, a u finalu repasaža je izgubila od Ruskinje, koja je na kraju osvojila broncu. Tena Šikić odlično je otvorila Univerzijadu s pobjedama nad Meksikankom i Turkmenistankom, ali je u četvrtfinalu izgubila od Francuskinje.

Domagoj Sumpor (do 81kg), Lucija Babić (do 70 kg) i Zrinka Miočić (+ 78 kg) poraženi u 1. kolu. Lucija Babić je u Napulj stigla gotovo pa izravno s Europskih igara u Minsku, gdje je osvojila zlatnu medalju u sambu i nadala se boljem nastupu. Hrvatska sveučilišna reprezentacija u ženskom timskom natjecanju zauzela je 10. mjesto. Streličari Ivan Horvat i Lovre Černi zauzeli su 28. i 33. mjesto.

Linker
18. travanj 2024 03:05