AUTOMOBILIZAM

BRZI I ŽESTOKI U SRCU METROPOLE Kronometar utrke i autoslalom ovog vikenda u Zagrebu s rekordnim brojem prijava

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2019. 12:54

Zagrebački AK INA Delta pripremio je svojevrsni dvodnevni oktanski program jedinstvenog nazivnika “Brzi i žestoki - Zagreb 2019. Tako će oko zagrebačkih fontana u subotu i nedjelju rujna voziti više od 110 automobila i to u dvije discipline auto sporta, a uz dnevni sportski program za bodove, večernji je rezerviran za zabavne note.

Čak 107 vozač(ica)

Subota je dan za kronometar vožnje, četvrto natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske primamilo je rekordnih 107 vozačica i vozača iz 20 klubova. Odvijat će se za kronometar na specifično pripremljenoj “kružnoj” stazi ukupne duljine 2.410 metara, uz pet specijalnih usporenja i dvije šikane. S najvećim brojem bodova u Zagreb stiže Dean Jurasić (Istra racing team) i prednošću od devet bodova ispred prošlogodišnjeg državnog prvaka Dejana Kopajtića (AK Rijeka). Za vratom u borbi za prvaka pušu im Bojan Krota (AK Buzet Autosport), Lovro Badurina (KK Rijeka) i Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj).

Autoslalom natjecanje 17. nagrada Grada Zagreba - 7. memorijal Mire Nikolić međunarodnog je karaktera, pa se uz hrvatsko prvenstvo boduje i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, te Otvoreno prvenstvo Zagreba (Regija sjever HAKS-a). Prijavljeno je 110 vozačica i vozača iz Hrvatske (96), Mađarske, Slovenije, BiH i Austrije. Peto je ovo i odlučujuće natjecanje sezone, a prva tri mjesta “generalke” drže članovi AK Pula-Rovinj: Nenad Damarija te braća Domagoj i Hrvoje Belinić.

Dnevna satnica za oba dana je identična, trening od 10.30, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 13 sati. Proglašenja najboljih su u 18 sati.

Da “bogati ne plaču” dokaz je i mogući razlog velikog broja prijavljenih, čak i vozača koji nisu česti posjetitelji krono ili slalom vožnji. Organizator će svakog dana za trojicu najboljih u ukupnom poretku dodijeliti i novčane nagrade, na hrvatskim natjecanjima posljednja dva desetljeća neuobičajene, i to 5.000 kuna pobjedniku, 3.000 drugom i 2.000 trećem.

Linker
25. travanj 2024 00:20