Ice Hockey - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Men's Final Match - Russia - Germany - Gangneung Hockey Centre, Gangneung, South Korea - February 25, 2018 - Russian team sings their national anthem while wearing their gold medals. REUTERS/Grigory Dukor
REUTERS/Grigory Dukor / REUTERS

Rusija

PROMJENA PLANA

ČEKALI SU DA ZAVRŠE OLIMPIJSKE IGRE, POSLUŠALI ANTOLOGIJSKO IZVOĐENJE HIMNE PA ODLUČILI: Ukinuta suspenzija Ruskom olimpijskom odboru!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.02.2018. u 15:34

 • Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je ukinuo suspenziju Ruskog olimpijskog odbora, koja je bila na snazi od 5. prosinca prošle godine, a zbog koje ruski sportaši nisu mogli nastupati pod nacionalnim obilježjima na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, potvrdili su ruski sportski čelnici u srijedu, prenosi agencija STA.

  "Ruskom olimpijskom odboru vraćena su sva prava i dužnosti. za nas je ta odluka iznimno važna", izjavio je za rusku televiziju predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Aleksander Žukov.

  Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pjongčangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo nakon što su dva od 168 ruskih sportaša koliko ih je nastupalo u Južnoj Koreji, pala na dopinškom testiranju.

   

  Tako su na 132. sjednici MOO-a članovi Izvršnog odbora zaključili kako će suspenzija Ruskog olimpijskog odbora biti ukinuta kad se pokaže da među ruskim sportašima koji su se natjecali u Pjongčangu više nije bilo onih koji su se ogriješili o antidopinške propise.

  Ruski sportaši su na Igrama u Pjongčangu osvojili dvije zlatne, šest srebrnih i devet brončanih medalja, a najduže će u sjećanju ostati trijumf hokejaša u iznimno uzbudljivom finalu protiv Njemačke, nakon čega su ruski reprezentativci na dodjeli medalja zapjevali nacionalnu himnu, iako je u njihovu čast svirala himna MOO-a.

  Iz drugih medija