Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

SLUŽBENA POTVRDA

DANIELE SANTARELLI 'NOVI-STARI' IZBORNIK HRVATSKE ODBOJKAŠKE REPREZENTACIJE 'On je jedan od najboljih svjetskih trenera'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 31.10.2019. u 11:24

 • Vrhunski talijanski odbojkaški stručnjak Daniele Santarelli je odlukom Upravnog vijeća odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza ponovno izabran za izbornika hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

  "Jako sam sretan što mogu nastaviti ovo iskustvo s hrvatskom reprezentacijom. Počeli smo zajedno raditi prije dva ljeta i od početka sam mogao raditi u najboljim uvjetima za sebe. Za mene je važno što mogu tako dobro surađivati sa Savezom i s igračima. Olimpijske kvalifikacije važna su prilika da nastavimo ovaj proces poboljšavanja i ne mogu dočekati da se vratim u Hrvatsku i dam sve svoje najbolje hrvatskoj odbojci", izjavio je Daniele Santarelli.

  Santarelli je potpisao dvogodišnji ugovor do studenog 2021. godine. Talijan je na klupi hrvatske nacionalne vrste od srpnja prošle godine, a od tada su se hrvatske odbojkašice plasirale na Europsko prvenstvo bez poraza u kvalifikacijama, osvojile srebro u Europskoj zlatnoj ligi i igrale polufinale Svjetskog Challenger kupa. Na Europskom prvenstvu dosegnule su osminu finala te se plasirale na kvalifikacije za Olimpijske igre koje se igraju u siječnju iduće godine.

  "Daniele Santarelli je jedan od najboljih svjetskih trenera i drago nam je da je odlučio graditi svoj međunarodni uspjeh s reprezentacijom Hrvatske. Proteklih osamnaest mjeseci su donijeli rezultate koji pokazuju da je ekipa na dobrom putu, što su potvrdili i članovi upravnog odbora odlukom o novom dvogodišnjem angažmanu. Konačno je hrvatska odbojka u prilici realizirati kontinuitet u radu i nadograđivati kvalitetu igre i siguran sam da ozbiljni rezultati neće izostati. Treneru i našoj ženskoj ekipi želim puno sportskih uspjeha, a naše navijače pozivam da i u sljedećoj sezoni prate brojne akcije hrvatskih odbojkaških reprezentacija", zaključio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

  Tagovi
  Iz drugih medija