Foto: PU Kranj
NAGRADA ZA HRABROST

DEŽELA BRUJI O DRAMI NA SKIJALIŠTU I NEVJEROJATNOM PODVIGU MLADE SKIJAŠICE 'Ustima sam skinula rukavice, on je plakao i vikao: Molim te, drži me...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 15:38

Turska skijašica Sila Kara (19) spasila je život 12-godišnjem slovenskom dječaku u skijaškom centru Krvavec, koji je sjedio pokraj nje na sjedežnici i izgubio ravnotežu. Mlada skijašica, koja je na Krvavcu bila na pripremama reprezentacije, uspjela ga je nekako uhvatiti u posljednji trenutak i držati punih 15 minuta dok ga nisu spasili na kraju pripadnici skijaške službe spašavanja koji su ga uhvatili u mrežu.

“Bacila sam skijaške štapove i ustima skinula rukavice. Kada sam ih skinula, on je plakao i povikao: ‘Molim te, drži me s obje ruke.’ Držala sam ga objema rukama 15 minuta”, ispričala je kasnije Kara.

Nakon što je spasila dječaka, Kari su slovenski policajci kasnije na aerodromu prilikom odlaska kući uručili prigodno priznanje za njezin hrabri čin, a ona je samo rekla da je bila njena “moralna dužnost spasiti ljudski život i da je zbog toga jako sretna”.

Linker
01. svibanj 2024 23:45