ODBOJKA

DIREKTORICA HOS-A NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U DOHI S Katrom želimo dogovoriti suradnju u muškoj odbojci

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 21. rujan 2019. 12:59

U Dohi, glavnom gradu Katara, održan je početkom tjedna međunarodni summit SIGA, Sports Integrity Global Alliance, gdje je delegacija Hrvatskog odbojkaškog saveza na čelu s direktoricom Valentinom Bifflin sudjelovala na dvodnevnoj konferenciji.

U suorganizaciji SIGA-e, ICSS-a, internacionalnog centra za sigurnost u sportu, aviokompanije Qatar Airways i katarskog Ministarstva za kulturu i sport, održana je konferencija na temu integriteta u sportu, pod nazivom “Sport Integrity - The Power of Collective Action in the Middle East, Asia and Africa”.

U društvu mnogih međunarodnih stručnjaka, direktorica Bifflin sudjelovala je na panelu o ženskom vodstvu u sportu pod nazivom “Female leadership in sport - a call for action”.

- Žene su u sportu nedovoljno zastupljene na upravljačkim funkcijama, što na poseban način utječe na upravljanje i razvoj sportova. Na panelu sam prenijela iskustva svog rada u HOS-u i domaćinstva međunarodnih turnira kao primjere uspješnog upravljanja sportskom organizacijom. Raspravom na panelu pokušali smo ponuditi rješenja koja će omogućiti jednakost između muškaraca i žena na području vrhunskog sporta - rekla je direktorica HOS-a.

Konferencija je bila prilika i za predstavljanje hrvatske odbojke te dogovaranje novih suradnji.

- Razgovarali smo s glavnim tajnikom i tehničkim direktorom Katarskog odbojkaškog saveza o mogućnostima suradnje na polju muške odbojke i suradnje muških reprezentacija, kao i o mogućnosti gostovanja muške reprezentacije u regiji. Ovakvi susreti dobri su za hrvatski sport općenito jer kao zemlja vrhunskih sportaša i rezultata imamo mnogo toga za ponuditi ostatku sportskog svijeta - dodala je na kraju Bifflin.

Linker
19. travanj 2024 03:12