Screenshot
VATERPOLO

DRAMATIČNO FINALE! PRVAK EUROPE ODLUČEN TEK NAKON IZVOĐENJA PETERACA Ferencvaros slavi premijerni naslov, karijeru zaključila hrvatska legenda!

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2019. 00:28

Vaterpolisti mađarskog Ferencvarosa osvojili su premijerni naslov prvaka Europe nakon što su u finalu u Hannoveru pobijedili nakon peteraca branitelja naslova pirejski Olympiacos s 14-13 (3-1, 5-4, 2-2, 0-3/4-3).

U dramatičnom finalu Mađari su u zadnju četvrtinu ušli s tri gola razlike, ali su Grci ipak izjednačili te je utakmica morala biti odlučena petercima. U raspucavanju peteraca vratar Olympiacosa Splićanin Josip Pavić je obranio šut Jansziku, ali su za Grke promašili peterce Gounas, Mylonakis i Argyropulos, pa je naslov otišao u Budimpeštu.

Inače, Pavić je ovom utakmicom zaključio igračku karijeru.

Dubrovnik, 070218.
Bazen Gruz. 
Utakmica 8. kola LEN lige prvaka, 
Jug CO - Olympiakos (Grcka). 
Na fotografiji: Josip Pavic (Olympiakos), Luka Lozina (Jug).
Foto: Niksa Duper / CROPIX
Niksa Duper / CROPIX

Kod Grka je pet golova zabio Genidonias, Paolo Obradović je postigao jedan, a igrao je i Andro Bušlje, dok je Ferencvaros predvodio Mitrović s tri gola.

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO osvojili su u subotu peto mjesto na završnom turniru Lige prvaka pobijedivši u Hannoveru talijjansku Bresciju s 13-12 (4-3, 4-4, 2-2, 3-3). Dubrovčane je do pobjede odveo sjajni Loren Fatović s pet golova, dok je Maro Joković postigao tri gola, dok je kod Brescije tri gola dao Valentino Gallo.

Linker
23. travanj 2024 06:55