Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
UVJERLJIVA POBJEDA

DRUGO ZLATO U DVA DANA ZA TALENTIRANOG HRVATSKOG PLIVAČA Franko Grgić pomeo konkurenciju u svojoj najjačoj disciplini

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. srpanj 2019. 21:00

Nakon što je na 400 slobodno s mlađejuniorskim i juniorskim rekordom Hrvatske osvojio prvo zlato na Europskom festivalu mladeži (EYOF), Franko Grgić drugog je dana natjecanja u Bakuu pobijedio i u svojoj najjačoj disciplini - 1500 slobodno.

Mladi (16) dugoprugaš splitskog Jadrana nije se spustio ispod 15 minuta, što je prvi i za sada jedini put uspio u Rijeci prije četiri mjeseca, ali 15:04.75 bilo je više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu (gotovo 11 sekundi ispred drugoplasiranog) protiv vršnjaka iz Mađarske (Betlehem) i Njemačke (Beth), koji su se našli s Grgićem na postolju.

Od 1991. i prvog izdanja ovog natjecanja nitko na EYOF-u nije 1500 slobodno otplivao brže od Franka Grgića, koji nakon olimpijskih normi (800 i 1500 m) ranije ove godine nije mijenjao plan, odnosno trener Mate Ružić odlučio je da se neće ići na Svjetsko prvenstvo. Pokazuje se to dobrim potezom, jer u Azerbajdžanu će odraditi daleko više od jedne ili dvije utrke, s obzirom na to da u Gwangjuu ne bi imao ozbiljnije šanse za finala, a u kolovozu ga još čeka i juniorski SP, pa bi ovo ljeto Grgić mogao imati žetvu medalja...

Linker
25. travanj 2024 14:22