Bozidar Vukicevic / CROPIX
JEDRILIČARSKI SPEKTAKL U MELBOURNEU

DVA HRVATA U TOP 10 NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KLASI LASER Tonči Stipanović treći nakon drugog dana, a Filip Jurišić osmi

Piše: HinaObjavljeno: 12. veljača 2020. 12:00

Nakon drugog dana Svjetskog prvenstva u klasi Laser koje se održava u Melbourneu hrvatski jedriličar Tonči Stipanović u ukupnom poretku zauzima treće mjesto, a Filip Jurišić osmo mjesto.

Srebrni s OI u Rio de Janeiru Stipanović je drugog dana kvalifikacija u prvom plovu bio 13. u svojoj Plavoj skupini, a u drugom plovu zauzeo je drugo mjesto. Jurišić je u prvom plovu u Žutoj skupini bio prvi, a u drugom plovu četvrti.

"Danas sam malo lošije otvorio regatu, a onda se dogodila i lagana promjena smjera vjetra koja mi nije išla u korist tako da 13. mjesto i nije toliko loše. Drugi plov sam sve odradio prema planu i ušao drugi u cilj. Najvažnije je da sam dan završio s dobrim jedrenjem, a sutra je zadnji dan kvalifikacija i treba ga privesti kraju sa što manjim brojem bodova (negativnih)," rekao je Stipanović.

Nakon dva dana i četiri plova Stipanović je treći u ukupnom poretku sa 18 negativnih bodova, iza Nijemca Philipa Buhla koji ima sedam negativnih bodova na prvom mjestu i drugoplasiranog Francuza Jean Baptistea Bernaza sa 10 negativnih bodova. Jurišić je osmi u ukupnom poretku sa 24 negativna boda.

Sutra je treći dan kvalifikacija s još dva plova, a nakon toga se jedriličari dijele u Srebrnu i Zlatnu skupinu.

Na ovom SP-u sudjeluje 141 jedriličar iz 35 zemalja.

Linker
14. travanj 2024 12:33