FOTO: Foxsports.com

MONSTRUM IZ KUĆE SLAVNIH

DVOSTRUKI OLIMPIJSKI POBJEDNIK SEKSUALNO NAPASTOVAO DJEVOJČICE PO HRVATSKOJ! Uhićen nakon mjeseci bijega, prijeti mu dugotrajni zatvor

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.08.2017. u 22:26

  • Austrijanac Peter Seisenbacher (57), dvostruki olimpijski pobjednik u judu (Los Angeles 1984. i Seoul 1988), uhićen je u Kijevu na temelju naloga austrijskog tužiteljstva zbog optužbi za seksualno napastovanje djevojčica u Hrvatskoj 2001. godine.

    Seisenbacher, svjestan činjenice da ga traže u Europi, proteklih je sedam mjeseci proveo u bijegu u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, državi koja s Austrijom nema ugovor o izručenju. Bivši se judaš u prosincu prošle godine nije pojavio u Beču na početku suđenja za navedeni zločin. Prema navodima austrijskog tužiteljstva, zlostavljanje se dogodilo između 1999. i 2004. godine u judo trening-kampovima, a u pitanju su bile djevojčice. Sada odrasle žene 2013. godine podnijele su prijavu protiv bivšeg trenera.

    Prema optužbama, Seisenbacher je 1999. seksualno napastovao djevojčicu koja je tada imala 11 godina, a isto je ponovio i 2004. nad drugom djevojčicom, tada u dobi od 13 godina. Seksualnom predatoru to nisu bile jedine žrtve jer je optužen i za pokušaja napada na 16-godišnju učenicu tijekom trening-kampa u Hrvatskoj 2001. Bude li proglašen krivim, prijeti mu zatvor u trajanju i do 10 godina.

    Kao trener vodio je reprezentaciju Azerbajdžana na OI u Riju (dva srebra). Bio je i trenerom austrijske i gruzijske reprezentacije, a član je i judaške Kuće slavnih.