REUTERS/Brian Snyder
REAKCIJA NAKON TRIJUMFA

EMOTIVNI TIGER WOODS S OCEM U MISLIMA DO PETOG 'MASTERSA' 'Jedva sam hodao, nisam mogao sjediti niti ležati, sretan sam što su ovo vidjela moja djeca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2019. 14:49

Kada je Tiger Woods osvojio svoj prvi Masters 1997. godine, prva osoba koja mu je čestitala bio je njegov otac Earl. 22 godine kasnije kada je osvojio svoj peti Masters prvi koji mu je čestitali bili su njegov 10-godišnji sin Charlie i 11-godišnja kćerka Sam. Njegovo slavlje pratila je i majka Kultida Woods.

"Moj otac je bio tu 97', a sada otac sa svoje dvoje djece. Osjećam kao da sam napravio 'puni krug'", rekao je 43-godišnji američki golfer nakon osvajanja svog 15. 'Majora', a petog Mastersa u Augusti (1997., 2001., 2002., 2005. i 2019.).

Woods je u četiri dana igre ostvario rezultat od 13 udaraca ispod standarda čime je za jedan udarac bio uspješniji od najbližih pratitelja, sunarodnjaka Xandera Schauffelea, Dustina Johnsona i Brooksa Koepkea.

Upitan je Woods i koliko mu znači osvajanje novog Mastersa.

"Tu je negdje uz, pogađate, slavni prvi Masters. S obzirom na sve što sam prolazio i sa čime sam se borio, sretan sam što sam ovo opet uspio", objasnio je slavni golfer koji se prije dvije godine nije mogao niti sagnuti da bi zavezao vezice na cipelama, a kamoli pošteno zamahnuti palicom.

Golf - Masters - Augusta National Golf Club - Augusta, Georgia, U.S. - April 14, 2019 - Tiger Woods' family, daughter Sam Alexis, son Charlie Axel, mother Kultida woods (L) and girlfriend Erica Herman, smile has he approaches them after he won the 2019 Masters. REUTERS/Mike Segar     TPX IMAGES OF THE DAY - HP1EF4E1JZ105
REUTERS/Mike Segar

Posljednji "major" prije nedjelje Woods je osvojio u lipnju 2008. godine kada je po treći put bio najbolji na US Openu. U zadnje vrijeme Woods je imao velikih problema sa zdravljem i u privatnom životu. Podvrgnuo se operaciji leđa, morao je na odvikavanje od alkoholizma, a razveo se i od supruge. Naznake povratka pokazao je prošle sezone kada je do posljednjeg dana natjecanja bio u konkurenciji za osvajanje British Opena i PGA Champinshipsa da bi u kolovozu osvojio svoj 80. PGA turnir, a bila mu je to prva pobjeda nakon pet godina i tri mjeseca.

"Imao sam ozbiljne dileme nakon onog što se događalo zadnjih godina. Jedva sam hodao, nisam mogao sjediti niti ležati. Mogao sam malo toga napraviti", prisjeća se Woods.

2017. godine kirurzi su mu 'ugradili' dva diska u kralježnici.

"To mi je pružilo priliku za normalan život. Iznenada sam shvatio da mogu opet zamahnuti. Imao sam puno sreće da sam dobio novu priliku da radim nešto što volim. Ali još važnije, dobio sam priliku sudjelovati u životu svoje djece na način na koji to nisam mogao godinama. Mislim da moja djeca počinju shvaćati koliko mi znači ova igra i neke stvari koje sam u njoj postigao. Sve dosad mislili su da mi je golf izazvao puno boli. Mučio sam se godinama i to je bilo sve što su moja djeca zapamtila. Sada stvaraju nove uspomene", objasnio je Woods.

Njegov otac Earl umro je 2006. godine, a Tiger je objasnio kako je čuo njegov glas u glavi na pojedinim rupama završnog turnira, posebice na 9., 12. i 13. I s njim u mislima došao je do prestižnog zelenog sakoa 13 godina kasnije.

Woods, čije se bogatstvo na vrhuncu slave procjenjivalo na 740 milijuna dolara, se 2009. godine našao usred seks-skandala nakon što je prevario tadašnju suprugu, švedsku manekenku Elin Nordegren.

Iz mjeseca u mjesec tih se godina povećavao broj žena koje su tvrdile da su spavale s Tigerom, a jedan od najbolje plaćenih svjetskih sportaša, čiji je ugled već bio nepovratno ukaljan, dobrovoljno se prijavio u kliniku za odvikavanje od ovisnosti o seksu.

Danas je sve to daleko iza njega, a 43-godišnji Woods danas je na naslovnicama kao jedan od najvećih povratnika u povijesti sporta.

Linker
14. travanj 2024 10:46