Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
FEDELIJU ETAPA

FOTO: ADAM YATES POBJEDNIK CRO RACEA U posljednjoj etapi obranio stečenu prednost, Rogina najbolje plasirani Hrvat, Talijan Fedeli najbrži u Zagrebu

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. listopad 2019. 17:24

Britanac Adam Yates, prvi favorit biciklističkog Cro Racea 2019., koji je završio nedjeljnim ciljem na Markovom trgu u Zagrebu, potvrdio je status izborivši ukupnu pobjedu.

U zadnjoj etapi voženoj od Svete Nedelje do Zagreba u dužini od 154 kilometra, “kružno” obuhvativši Veliku Goricu, Dugo Selo, Vrbovec i Sveti Ivan Zelinu, Yates i njegovi suvozači zadržali su prednost stečenu u subotnjem usponu na Platak.

Yates je, dapače, na kraju osobno kontrolirao eventualni bijeg te je u cilj ušao kao sedmi sa samo pet sekundi zaostatka za pobjednikom etape, Talijanom Alessandrom Fedelijem, vozačem momčadi Delko Marseille Provence. Fedeli je zaista zaslužio jednu ovakvu etapu i pobjedu jer je od starta etape u Svetoj Nedelji bio jedan od osam vozača koji su krenuli u bijeg i u tom status istrajali do samog kraja. Nipošto nije bilo lako punih 150 i nešto kilometara ganjati etapnu pobjedu i uspjeti u tome. Talijan se na ulasku u treći krug po Zagrebu odlučio na bijeg od ostatka odbjegle grupe i uspio zadržati stečeno unatoč napadima ostatka skupine, ali i pelotona koji je kontrolirao utrku i također pravodobno reagirao i spriječio neko potencijalno iznenađenje.

- Lijepa etapa, lijepa utrka u cjelini. Prvi sam put u životu došao u Hrvatsku i prvi sam put pobijedio. Osjećaj je odličan, pobjeda je pobjeda, bez obzira na ‘veličinu’ utrke. Zadovoljan sam i na kraju sezonom koja je imala uspone i padove - rekao je ukupni pobjednik utrke Yates.

Bolji od samo dva domaća vozača koji su nastupili na utrci bio je veteran Radoslav Rogina zauzevši ukupno 10. mjesto, naš veteran je u u zadnjoj etapi bio 24. Mladi Josip Rumac dovukao se do 51. mjesta u etapi, a ukupno je zauzeo 37. mjesto.

Rezultati 6. etape: 1. Alesandro Fedeli (Ita/DMP) 3:22.14, 2. Jan Tratnik (Slo/TMB) +2, 3. Florian Kierner (Aus/RSW) +2...31. Radoslav Rogina (Hrv/Adria M.) +24, J. Rumac (Hrv/ANS) +1.31...

Ukupni redoslijed: 1. Yates 20:57.05, 2. Davide Villella (Ita/Astana) +22, 3. Victor De la Parte (Špa/CCC) +29...10. R. Rogina +2.09...37. J. Rumac (Hrv/ANS) +19.11...

Linker
20. travanj 2024 16:58