Pedja Milosavljevic / CROPIX
POLUFINALE U SUBOTU U 16:45 H

FOTO: BARAKUDE RUTINSKOM POBJEDOM DOHVATILE POLUFINALE SVJETSKE LIGE U BEOGRADU Nemoćnim Japancima vaterpolisti zabili 20 golova, briljirao Fatović

Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. lipanj 2019. 20:19

Banzai Hrvatska i sayonara Japan. Ili Nippon, kako vam bilo drago. Hrvatska se lako, jednostavno i sukladno očekivanjima ovog novinara plasirala u polufinale Svjetske lige gdje nas u subotu očekuje Španjolska. Već dobre tri godine slušamo od, istini za volju onih koji su stručniji, znaju više i bolje od ovog novinara, kako je... "Japan nezgodan, opasan", "...male radilice i zujalice po bazenu koje vas mogu uhvatiti...".

Ma, ne mogu oni nikoga uhvatiti. Odnosno, kada se sučele s momčadi koja je klasu iznad njih i ako je taj suparnik maksimalno koncentriran, onda prime 20-ak 'komada' i dosta, sayonara. Više nećemo "kupiti" priču o opasnom Japanu. Kao ni onu simpatičnog japanskog izbornika Yojija Omotoa koji nam je dan prije utakmice rekao. - Hrvatska je jaka, svjetska momčad, ali mi imamo ipak plan...

Nismo ga htjeli pitati nakon utakmice zašto plan nije uspio, bilo bi nepristojno. Plan je bio prekidati akcije, dodavanje naših igrača, samo kako je to mislio izvesti kada su fizički puno slabiji, niži, manji, a Barakude ozbiljne... - Malo smo se pribojavali čak ove utakmice, bili maksimalno ozbiljni, da bi vidjeli ste na koncu dobili bez problema izuzmemo li kratko razdoblje u prvoj četvrtini. Ovo je samo korak bliže onom što ovdje želimo. Idemo dalje - nakon utakmice će izbornik Tucak.

Jedini trenutak u kojem smo se mi malo uplašili je bilo 7 minuta prije kraja kada je Shimizu zabio iz "šraube". Nebitno što je to bilo za 9:16, već je u okretu laktom snažno udario Bušlju u lice. - Dobio je udarac, ali bit će sve u redu. Odnosno, bit će spreman za polufinale - veli Tucak.

Utakmica? Japan je jednom čak bio i vodio, onda kada su na početku preokrenuli nakratko od 2:0 za Hrvatsku do 2:3. To je to. Ono što je dodatno olakšalo pobjedu našima je što nije branio Fukushima. On doista ima nuklearne reakcije. Za igrača utakmice je izabran Loren Fatović, a Tucak je odmarao Vrlića i Benića.

Ranije u petak je Australija u prvom četvrtfinalu pobijedila Mađarsku sa 16-15 (1-2, 0-3, 4-2, 5-3, 6-5) boljim izvođenjem peteraca. Australija će u polufinalu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju domaćin Srbija i Kanada. Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

JAPAN - HRVATSKA 13:20 (3:4, 3:6, 2:5, 5:5)

BEOGRAD - Plivalište Tašmjadan. Gledatelja 50. Suci: Stavridis (Grčka)) i Putniković (Srbija). Opunomoćenik: (Shaw (Kanada) i Keman (Curacao).
JAPAN: Tanamura (6 obrana), Date, Koppu, Shiga 1, Yoshida 1, Kageta, Shimitzu 1, Takata 1, Arai 2 (1), Inaba 5, Okawa 1, Araki 1, Fukushima. IZBORNIK: Yoji Omoto
HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Bašić, Fatović 5, Lončar 1, Joković 2 (1), Buljubašić 2, Vukičević 1 (1), Bušlje 2, Miloš 1, Krapić 3, Šetka 3, Garcia, Marcelić (1 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak
PETERCI: Japan 1-1, Hrvatska 2-2.
OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 14, Japan 12. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Koppu (19), Shiga (31), Bušlje (32)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Japan 6-12 (50%), Hrvatska 8-10 (80%).

Linker
24. travanj 2024 05:35