Damir Krajac / CROPIX
VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

FOTO: MLADOSTAŠI DEMOLIRALI GRUZIJSKOG PRVAKA U SAMO OSAM MINUTA Uvjerljiva pobjeda Žabaca kao uvertira u poslasticu idućeg kola protiv Ratka Rudića

Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. listopad 2019. 23:08

Sve je razriješeno, ako je uopće i bilo dvojbe, u prvih osam minuta. U kojima su mladostaši postigli isto toliko pogodaka. Odnosno, 8 puta su zapucali prema vratima gostiju iz glavnog gruzijskog grada i svih 8 puta pogodili.

Raritet? Da, ali opet i podosta očekivano. Dinamo je najslabija momčad u skupini, neovisno tomu što se radi o u biti nacionalnoj izabranoj vrsti. Naime, čak 11 gruzijskih reprezentativaca su baš iz Dinama. Uostalom, i trener im je isti, u klubu i reprezentaciji, nekdašnji mladostaški centar Revaz Čomakidze.

Svjetlosne godine

- Nama je savršeno jasno gdje smo mi, a gdje ostatak društva u Ligi prvaka. Morate znati da mi tijekom sezone ne igramo ništa drugo osim ovo... Ligu prvaka - rekao nam je još uoči utakmice Čomakidze.

- Gruzijska liga ne postoji, nismo se mogli dogovoriti za sudjelovanje u nekim regionalnim ligama, s recimo Ukrajincima ili Rusima. Probao sam osobno jer imam prijatelje s Diplomatske akademije koju sam završio, ti moji kolege su sada na visokim dužnostima u Moskvi, ali nismo uspjeli. Zato sve što igramo je ovo u klubu, plus reprezentacija, ali ne odustajemo.

Drago nam je da Čomi ne odustaje, ali da zaostaju zasad puno za elitom, razvidno je i iz rezultata. Od onih 8 golova Mladosti u prvoj četvrtini, čak su tri postignuta u protunapadu (Miloš 2 i Harkov 1). Dva su pak gola domaćini dali s 2 metra (Vrlić oba), ali u pozicijskoj igri, dakle s istim brojem igrača. To je isto nešto što je u vaterpolu “nedopustivo”, ali... Već smo sve rekli o tomu kakva je Dinamo momčad i koliko je svjetlosnih godina kvalitativne razlike u korist Žabaca. Stoga, svako daljnje razglabanje o toj utakmici držimo suvišnim, osim jednog.

Pohvale hrvatskom doprvaku na ozbiljnosti tijekom cijele utakmice, nepopuštanju u usredotočenosti, te “zatrpavanju” suparnikove mreže koliko je najviše moguće. Pa, dokle ide - ide. Neće niti itko drugi u B skupini imati ili pokazati milosti prema Dinamu. Mladost je tako s lakoćom, uvjerljivo, ali i ponavljamo očekivano došla do prva tri boda u ovosezonskoj Ligi prvaka. U natjecanju u kojoj su Zagrepčanima jednako tako i ciljevi nemjerljivo viši nego prije godinu dana.

A sada - Ratko Rudić

Ove sezone Žapci žele do Genove, do završnog turnira, a na tom putu i tako proklamiranom cilju, svaki bod, pa i svaki gol ima svoju težinu. Žapcima je sinoćnja utakmica koja je kvalitetom suparnika bila na razini slabijih momčadi iz Regionalne A1 lige, poslužila zato kao dobro uigravanje napada s igračem više, potom brzog izlaska iz defanzive u napad, dale vježbanje kontri, mnoštvo plivanja itd.

Pripomenimo da je utakmici pak, uz zagrebačko gradsko vodstvo predvođeno gradonačelnikom Bandićem, nazočio i jedan ne baš tako uobičajen gost na bazenu uz Savu, Njegova ekscelencija, Robert Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj. I da, za sam kraj. Jučerašnja utakmica i kvaliteta suparnika bit će sušta suprotnost onomu što Zagrepčane čeka u 3. kolu, na istom bazenu. U Zagreb naime, 30. listopada stiže Ratko Rudić i momčad zvijezda okupljenih u Pro Reccu.

Linker
18. travanj 2024 16:21