CROPIX
INCIDENT NA RIVI

GOLMANU ZVEZDE IPAK PRUŽENA LIJEČNIČKA POMOĆ Skočio u more, ali prije toga je dobio šipkom po glavi

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2019. 22:13

Vaterpolist Crvene zvezde kojega su u subotu rano popodne zajedno s još dvojicom njegovih klupskih kolega na splitskoj Rivi napala petorica mladića lakše je ozlijeđen, doznaje se u KBC-u Split, a napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

Neslužbeno, trojica srpskih sportaša splitskoj policiji u razgovoru nisu spominjala metalnu šipku. Sportaši su policiji rekli kako su sjedili na štekatu i pili piće kada je u jednom momentu stigla grupa od pet mladića koji su ih prvo verbalno napali, a zatim i fizički, pa su bili primorani spašavati glavu bijegom. Zbog cijele situacije vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd i tako nisu igrali utakmicu protiv domaćeg Mornara na Poljudu.

S obzirom da na Rivi gotovo svaki poslovni prostor ima video nadzor, policija vjeruje da će im u otkrivanju počinitelja pomoći nadzorne kamere.

Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban osudio je današnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde, a to je učinio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

U izjavi za Hinu župan Blaženko Boban je rekao da svaki stanovnik grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu ako se na takve situacije ne zgraža.

"Ne mislim da dobro čini bilo tko koji se ne zgraža nad takvim stvarima. Takva osoba ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu", kazao je župan Boban.

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi osudio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kasno popodne na svom facebook profilu napisao da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste.

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane", istaknuo je u svojoj objavi gradonačelnik Krstulović Opara.

Napad na vaterpoliste u Splitu osudili su popodne brojni utjecajni sportaši i političari.

Reakcija Zvezde: 'Neugodni razgovor s konobarom'

Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj poslije subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

"Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni...", rekao je direktor VSS-a Đorđe Đorđević na tiskovnoj konferenciji.

Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić ukazao je da nije bilo riječ o sukobu navijačkih skupina, već da su napanuti igrači jednog kluba.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor sa konobarom, poslije čega su igrači htjeli preći u drugi kafić", rekao je novinarima Viktor Jelenić.

On je naveo kako su vaterpoiste potom fizički napali navijači, a da su golmana Aleksandra Kralja, koji je bježeći od napadača bio primoran skočiti u more, od težih ozljeda spasli dobronamjerni Splićani.

"Igrači su, nisu navijači... Katastrofa", rekao je Jelenić.

Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, otkazana.

Direktor VSS-a Đorđević je istaknuo dobru suradnju dva vaterpolska saveza, te podsjetio da reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. ožujka, a mjesec dana kasnije je završni turnir Jadranske lige u Zagrebu. On je, unatoč dobroj suradnji dvaju saveza, naglasio kako današnji incident dovodi u pitanje sudjelovanje srpskih klubova u Hrvatskoj.

"Ove godine se igra neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku, srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje hoće li će igrati", poručio je direktor VSS-a.

Jedna osoba privedena?

"Iskreno se nadamo da će počinitelji biti identificirani i odgovarajuće kažnjeni, te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu", stoji u priopćenju koje je potpisao povjerenik Regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić, nakon huliganskog napada na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji se dogodio u subotu na splitskoj rivi.

U prioćenju se navodi kako je policija odmah intervenirala i pružila pomoć igraču koji se od napadača spasio skokom u more, dok su dvojica njegovih kolega uspjela pobjeći i samostalno doći do hotela.

"U tijeku je kriminalistička obrada i po informacijama koje smo dobili iz splitske policije, jedna osoba je privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada.Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je odmah obavio izvanrednu telefonsku sjednicu i donio odluku u skladu s člankom 8. st.8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara Brodospasa i Crvene zvezde odgađa do daljnjega", stoji u priopćenju u kojem je povjerenstvo za natjecanje najoštrije osudilo navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja kojem nema mjesta u sportu.

Linker
19. travanj 2024 20:02