MEĐUNARODNI MARATON

GOTOVO 1300 NATJECATELJA NA PLIVAČKOM MARATONU U POREČU Odlični rezultati i vrhunski vremenski uvjeti obilježili jubilarni 20. Porečki delfin

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 24.08.2019. u 15:47

 • Jutros su se u Poreču na plaži Pical okupili brojni plivači kako bi sudjelovali na najvećem međunarodnom sportsko-rekreativnom maratonu u regiji. Jubilarni 20. Porečki delfin okupio je gotovo 1 300 plivača iz 15ak zemalja. Uz predstavnike Hrvatske svoje rekorde na maratonu su već tradicionalno obarali i brojni plivači iz Mađarske, Belgije, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, SAD-a, Engleske i drugih zemalja.

  „Radi loših vremenskih uvjeta koji su nas pratili proteklih godina, odlučili smo pomaknuti termin natjecanja na kolovoz i presretni smo kada vidimo da se isplatilo. Dobri vremenski uvjeti sa sobom su donijeli i odlične rezultate, plivalo se gotovo kao u bazenu. To najbolje pokazuje vrijeme u ženskoj kategoriji, pobjednica je pet kilometara isplivala za 58 minuta i na cilj stigla ukupno druga što je zaista izvrsno. Uz to, veseli me što su pobjede u ženskoj i muškoj kategoriji na ovom jubilarnom Porečkom delfinu odnijeli članovi KDSRP Poreč“ – istaknuo je Milan Žužić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i jedan od organizatora Porečkog delfina.

  U natjecateljskom dijelu Delfina, koji se boduje za Cro Cup, sudjelovalo je 116 plivača. Najbolji je u muškoj kategoriji bio Jakov Igrec iz KDPSR Poreč s odličnim vremenom od 57 minuta i 57 sekundi. Srebrnu medalju uzeo je njegov klupski kolega Đivo Damić, a treći je bio Petar Matić iz Splita.

    

  „Utrka je bila super, uvjeti su bili odlični, a vrijeme predivno. Kada sam krenuo plivati nisam mislio da će biti prenaporno, no nakon nekog vremena su me počeli kočiti mišići. Pomaknuo sam se sa strane i na kraju je ispalo odlično. Jako sam sretan zbog prvog mjesta, poseban je to osjećaj“ - rekao je Jakov Igrec, apsolutni pobjednik Cro Cup serije.

  U ženskoj kategoriji apsolutna pobjednica je Vasiliki Kadoglu s rezultatom od 58 minuta, također iz domaćeg kluba, dok su drugo i treće mjesto zauzele plivačice KDP-a Split, Ivana Prižmić i Nina Jokić.

  „Volim doći u Poreč, poseban je to grad. Ovdje sam drugi put i drugi put sam osvojila zlato. Posebno sam sretna jer mi je vrijeme od 58 minuta najbolje ove godine. Nije bila laka utrka, ali u ključnom trenutku sam skupila snagu i otplivala do kraja“ - istaknula je Vasiliki Kadoglu, apsolutna pobjednica Cro Cup serije.

  U sklopu Porečkog delfina održano je i Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije na otvorenim vodama. Titulu najboljeg u muškoj kategoriji juniori/mlađi seniori odnio je Jakov Igrec (0:57.57), a u ženskoj Ivana Prižmić (1:03.10). U kategoriji mlađih juniora zlato su uzeli Damian Gardašanić (1:06.21) i Nina Jokić (1:05.33).

  Uz Cro Cup seriju, staze od 1 500, 3 000 i 5 000 metara plivali su i mnogobrojni zaljubljenici u  plivanje. Porečkim su akvatorijem plivali željenim stilom i uz pomoć raznovrsnih i zanimljivih rekvizita.

  Start rekreacijske utrke proglasio je gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić, a prvi je zaplivao Branko Piljek bivši gradonačelnik Zaboka, inače grada prijatelja Poreča, koji je i na prvom Porečkom delfinu prije 20 godina poveo utrku.

  Uz vrhunsku sportsku atmosferu, fair play, međusobno bodrenje i navijanje, ovogodišnji Porečki delfin obilježio je i bogat popratni program u posebno organiziranim zonama. Organizator maratona, Klub za daljinsko plivanje Poreč, i ove je godine, uz Grad Poreč, Turističku zajednicu Grada Poreča i glavnog sponzora Valamar Rivieru, osigurao zabavu za svačiji ukus, a za glazbenu pozadinu tijekom cijeloga dana pobrinuli su se Limena glazba Sveti Lovreč i bend Rezime Acoustic Trio. Najmlađe posjetitelje posebno je razveselio mali morski laboratorij te dječji teatar gdje su tijekom cijelog dana mogli sudjelovati u društvenim igrama i interaktivnim kreativnim radionicama. Očekivano, najveća je gužva bila u Relax zoni gdje su plivači i njihovi navijači uživali u opuštajućim masažama, a vrlo je popularna bila i Fun zona u kojoj su posjetitelji mogli besplatno koristiti Wibit Aquapark i dvorac na napuhavanje.

  Jubilarno 20. izdanje Porečkog delfina ispunilo je očekivanja i natjecatelja i posjetitelja, a odlični rezultati ponovno su pokazali da se s razlogom svrstava među najbolje plivačke maratone.

  Rezultati CRO CUP

  Apsolutna kategorija - Muški

  1. JAKOV IGREC - KDPSR 'POREČ' - 0:57.57

  2. ĐIVO DAMIĆ - KDPSR 'POREČ' - 0:58.52

  3. PETAR MATIĆ - KDP 'POŠK' - 0:58.56

   

  Apsolutna kategorija - Ženski

  1. VASILIKI KADOGLU - KDPSR 'POREČ' - 0:58.00

  2. IVANA PRIŽMIĆ - KDP 'SPLIT' - 1:03.10

  3. NINA JOKIĆ - KDP 'SPLIT' - 1:05.33

   

  Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije na otvorenim vodama

   

  Juniori/Mlađi seniori

   

  1. JAKOV IGREC - KDPSR 'POREČ' - 0:57.57

  2. ĐIVO DAMIĆ - KDPSR 'POREČ' - 0:58.52

  3. EDI HADŽIĆ - KDPSR 'POREČ' - 0:58.62

   

  Juniorke/Mlađe seniorke

   

  1. IVANA PRIŽMIĆ - KDP 'SPLIT' - 1:03.10

  2. NINA JOKIĆ - KDP 'SPLIT' - 1:05.33

  3. REA KOZELJAC - KDP „PRIMORJE“- 1:06.42

   

  Mlađi juniori

  1. DAMIAN GARDAŠANIĆ - KDP „PRIMORJE“- 1:06.21

  2. PATRIK EREMIJA - KDP „PRIMORJE“- 1:06.22

  3. MAURO BOBANOVIĆ - KDP „PRIMORJE“- 1:07.50

   

  Mlađe juniorke

  1. NINA JOKIĆ - KDP 'SPLIT' - 1:05.33

  2. REA KOZELJAC - KDP „PRIMORJE“- 1:06.42

  3. LANA PUNEK - KDPSR „POREČ“ - 1:12.50

   

  Iz drugih medija