Zagreb, 170115.
Trg Kresimira Cosica.
Ledena dvorana Doma sportova.
Utakmica KHL-a izmedju KHL Medvescak i HC Soci.
Na fotografiji: Igor Ignatushkin i Nathan Perkovich.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

PRVE UTAKMICE VEĆ U RUJNU

HOKEJAŠI MEDVEŠČAKA PRVE ĆE UTAKMICE EBEL LIGE IGRATI U SISKU Nakon izgradnje u rekordnom roku, sisačka Ledena dvorana otvorila vrata Zagrepčanima

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.09.2018. u 15:06

 • Zagrebački Medveščak, zbog rekonstrukcije Ledene dvorane Doma sportova, prve će tri utakmice kao domaćin u EBEL ligi u rujnu igrati u novoizgrađenoj Ledenoj dvorani "Zibel" u Sisku, doznaje se neslužbeno u petak u gradskoj upravi.

  Time će Siščani nakon nekoliko desetljeća ponovo imati prilike gledati vrhunske hokejaške utakmice u novoj dvorani kapaciteta oko 2000 sjedala.

  U subotu, 22. rujna, protivnik će Medvjedima biti EC Dornbrin Bulldogs, dan kasnije UPC Vienna Capitals, a 30. rujna Moser Medical iz Graza.

  U sisačkoj gradskoj ustanovi Športsko rekreacijski centar doznaje se kako će sve biti spremno za ove utakmice i kako će nastojati da budu vrhunski domaćini.

  Više o velikom sportskom događaju za Sisak, biti će poznato nakon konferencije za novinare, koja je u Gradskoj vijećnici najavljena za utorak, 11. rujna, na kojoj će uz domaćine biti nazočni i predstavnici Medveščaka.

  Nakon izgradnje, u rekordnom roku od 10 mjeseci, nova Ledena dvorana u Sisku, svoja je vrata otvorila u siječnju ove godine, što je osjetno produžilo sezonu klizanja. Dvorana je kružnog oblika, poput pločice za hokej, površine 6000 četvornih metara, a izgradnja je stajala 27 milijuna kuna.

  Hokej u Sisku ima dugu tradiciju, počeo se igrati 1930. godine, a klub je, kao drugi u Hrvatskoj, iza zagrebačkog, utemeljen 1934. godine. Hokejaši sisačke INA-e nastupali su i u prvoj ligi bivše države.

  Iz drugih medija