Screenshot
PLANET HRVATSKA

HRVATSKA SANJKAŠICA IZ SPLITA IDE NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE Dariji Obratov olimpijska norma za Pjongčang iz trećeg pokušaja

Piše: HinaObjavljeno: 18. siječanj 2018. 10:18

Iz sjedišta Međunarodne sanjkaške federacije (FIL) u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u srijedu je stigla je službena potvrda olimpijske norme za ZOI u Pjongčangu za našu najbolju sanjkašicu Dariju Obratov.

Apsolventicu zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, rođenu 12. prosinca 1989. u Splitu, od ulaska u kvotu od 30 olimpijki dijelila su samo dva mjesta na ljestvici olimpijskih kvalifikantica, a Daria je u trećem pokušaju, uspjela izboriti olimpijski nastup.

"Presretna sam zbog olimpijske norme za Pjongčang, to mi je ostvarenje sna, jer dva puta sam ostala prva ispod crte, i za Vancouver i za Soči. Dugo sam radila na tome, bilo je to osam godina velike borbe. Ući u Top 30 svjetskih sanjkašica ravno je čudu, kada se zna da osam velikih sanjkaških nacija tamo ima po tri predstavnice", kazala je u izjavi za Hinu Daria Obratov.

Dodatno čudo za upornu hrvatsku sanjkašicu leži u činjenici da je tijekom olimpijskih kvalifikacija ostala bez trenera, Amerikanca Duncana Kennedyja, koji se zbog zdravstvenih problema morao vratiti kući.

"Da, usred kvalifikacija ostala sam bez trenera, a kako sada stvari stoje, i u Pjongčangu ću nastupiti bez trenera".

Kada je u pitanju Daria, inače, buduća kondicijska trenerica, nastup bez trenera ne znači i nastup s unaprijed osiguranim alibijem za eventualni neuspjeh. Ambicija joj ne nedostaje…

"Oduvijek sam sanjala ZOI i znam da ću dati sve od sebe. Budem li imala četiri čiste vožnje, mogla bih ući u Top 20, što je vrijedan rezultat. Ali, jako male su razlike između osvajača medalja i onih iza desetog mjesta. Volim stazu u Pjongčangu, jako mi odgovara, na njoj sam bila 17. u Svjetskom kupu", kazala je Daria čija je mlađa sestra Dania također aktivno bavi sanjkanjem.

"Iako je 20-godišnjakinja i još uvijek juniorka, i ona je bila blizu olimpijske norme, pet, šest mjesta ispod crte. Budući da sanjkašice daju ono najbolje od sebe u razdoblju od 33. do 38. godine, vjerujem da je pred mojom sestrom sjajna karijera", zaključila je prva hrvatska sanjkašica koja se plasirala na ZOI.

Linker
18. travanj 2024 11:17