Luge Pyeongchang 2018 Winter Olympics Womens Singles Competition Olympic Sliding Centre - Pyeongchang, South Korea February 12, 2018 - Daria Obratov of Croatia in action. REUTERS/Edgar Su - DEVEE2C114S5N
REUTERS

PRVA VOŽNJA NA SLIJEPO

HRVATSKA SANJKAŠICA OTKRILA ŠTO SE DOGAĐALO IZA KULISA PRED POVIJESNI NASTUP 'Bila sam na injekcijama 4 dana, ali probila sam led i bit ću još bolja!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.02.2018. u 16:04

 • Prva hrvatska olimpijska sanjkašica Darija Obratov odradila je prve dvije od četiri vožnje u Alpensia Sliding Centru na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i trenutačno zauzima 28. mjesto od 30 sanjkašica.

  Apsolventica splitskog Kineziološkog fakulteta je u prvoj vožnji zauzela 28. poziciju koju je zadržala i nakon drugog nastupa.

  "Sretan sam i zadovoljna nastupom u drugoj vožnji. Imala sam malo greškica u gornjem dijelu staze, ali sam bila zadovoljna," kazala je prva sanjkašica u povijesti koja predstavlja Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama.

  Međutim, u prvo vožnji je imala daleko više problema.

  "Nisam zadovoljna s prvom vožnjom. Nisam bila sigurna u sebe jer sam promijenila kut klizaljki. Prije dva dana je bilo toplo pa sam na treninzima vozila pod jednim kutom, jučer je zahladilo, bilo je minus 15 uz snažan vjetar zbog čega sam promijenila kut klizaljki. Prvu vožnju sam praktički vozila na slijepo jer nisam znala hoće li me sanjke slušati ili ne. U drugom nastupu sam išla na sve ili ništa, nisam spuštala nogu i na kraju sam imala čistu vožnju," kazala je 28-godišnja Obratov.

  Mlada Splićanka je posljednjih dana imala problema s leđima pa su doktorica Vlasta Brozičević i fizioterapeut Zoran Pršo imali pune ruke posla.

  "Puno su mi pomogli doktorica Brozičević i fizioterapeut Pršo. Posljednja četiri dana sam na injekcijama i tabletama za bolove. Uoči starta sam bila prestrašena hoću li se uopće uspjeti odgurnuti. Kada sam došla na start sve sam zaboravila i dala sam sve od sebe."

  Nakon prve dvije vožnje u vodstvu je Njemica Natalie Geisenberger (1:32.454) ispred sunarodnjakinje Dajane Eitberger (+0.120) i Kanađanke Alex Gough (+0.191). Treća i četvrta vožnja su na rasporedu u utorak.

  "Sutra ću biti opuštenija, bit ću još bolja jer sam probila led. Napadam rezultat ispod 48 sekundi i ako to uspijem bit ću presretna," kazala je Obratov dodavši na kraju: "Nadam se da nisam nikoga razočarala."

  Iz drugih medija