CHALLENGER CUP

HRVATSKE ODBOJKAŠICE PLATILE DANAK NEISKUSTVU I OSTALE BEZ TREĆEG MJESTA'To je cijena mlade, potpuno nove reprezentacije Skupa smo tek mjesec i pol'

Piše: HinaObjavljeno: 01. srpanj 2019. 15:36

Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske osvojila je četvrto mjesto na FIVB Challenger Cupu, koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak završen u peruanskom glavnom gradu Limi, nakon što su u utakmici za 3. mjesto poražene od Argentine sa 3-0 (25-19, 25-18, 25-15), dok su naslov pobjednica i plasman u Ligu nacija osvojile kanadske odbojkašice svladavši u finalu Češku sa 3-2 (25-17, 25-16, 21-25, 23-25, 15-8).

Na ovom turniru su za Hrvatsku igrale Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Lea Deak i Karla Klarić. U dvoboju protiv Argentine najučinkovitije su bile Beta Dumančić sa 10 i Lucija Mlinar sa šest poena.

"Utakmica s velikim usponima i padovima. To je cijena mlade, potpuno nove reprezentacije. Inače se u klubovima pucači i tehničari uigravaju po četiri mjeseca, a mi smo skupa tek mjesec i pol. Ovo je iskustvo za sve nas, turnir je bio vrlo kvalitetan. Žao mi je što nismo osvojile treće mjesto, ali idemo dalje, spremamo se za Europsko prvenstvo", izjavila je nakon utakmice jedna od najiskusnijih reprezentativki Sanja Gamma.

"Šteta za poraz, budući da smo do tuda dogurale. Nadjačale su nas, a i mi smo imali puno grešaka. Nedostaje nam uigranosti, ali ovo nam je novo iskustvo i naučile smo dosta toga za novu akciju. Čeka nas dugo ljeto i ove lekcije nam mogu donijeti samo dobro", prokomentirala je utakmicu protiv Argentine 19-godišnja Ema Strunjak.

Hrvatske reprezentativke sada se okreću Europskom prvenstvu koje će se od 23. kolovoza do 8. rujna održati u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Turskoj.

Linker
19. travanj 2024 07:39