Ranko Šuvar/Cropix

NAKON DVA I POL SATA IGRE

HRVATSKE ODBOJKAŠICE PRUŽILE SJAJAN OTPOR FAVORIZIRANIM TURKINJAMA, ALI OSTALE BEZ ČETVRTFINALA EURA Izgubile dramatičan meč u pet setova

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 01.09.2019. u 21:15

 • Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva, u osmini finala u Ankari bolja je bila domaća reprezentacija Turske sa 3-2 (26-24, 18-25, 31-33, 25-22, 16-14) nakon dva i pol sata igre.

  Naše su igračice pružile sjajan otpor favoriziranoj domaćoj ekipi, čak su stigle i nadomak pobjede povevši sa 12-11 u petom setu, no na kraju ipak nisu imale dovoljno snage i koncentracije za veliko iznenađenje.

  Već je prvi set dao nagovijestiti kako će susret biti dramatičan, Hrvatska je imala prednost od 12-8 na startu, Turska je serijom 9-2 preuzela kontrolu rezultata, ali naše se djevojke nisu predale niti kada je bilo naoko uvjerljivih 22-18 za Turkinje. Stigle su poravnanja na 24-24, no tada je turski blok zaustavio našu najbolju igračicu samantu Fabris te je prva dionica pripala domaćinu.

  Sredinom drugog seta Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata povevši sa 14-11, Turska se držala do 19-17, no tada je uslijedila odlična serija servisa Matee Ikić kojom je Hrvatska pobjegla na 23-17 i mirno privela taj set u svoju korist.

  Hrvatska je bila u prednosti od starta trećeg seta kojega je otvorila sa 3-0 pa sve do rezultata 22-22 kada su Turkinje stigle do prvog izjednačenja. Prvo vodstvo u trećem setu Turska je ima kod 24-23 kada je ujeedno stigla i do set-lopte. A tada je uslijedila velika drama u kojoj je Hrvatska spasila šest set-lopti suparnica te napokon realizirala svoju treću set-loptu za 33-31 i vodstvo od 2-1 u setovima.

  Imale su naše igračice prednost i u otvaranju četvrtog seta, no Turkinje su ipak na vrijeme stigle do preokreta te držale laganu prednost sve do njegova zaključenja.

  Kako su Turkinje na servis Caliskan osvojile prvih šest bodova u odlučujućem petom setu izgledalo je kako kod naših igračica više nema snage za pružanje jačeg otpora. No, malo-pomalo se turska prednst topila te je Hrvatska s dva servisa Šamadan stigla do vodstva od 12-11. Ipak, nisu uspjele zadržati prednost, Turska je s dva uzastopna poena stigla do minimalnog vodstva te realizirala drugu meč-loptu.

  Iz drugih medija