Ian Walton for OIS/IOC/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS
HRVATSKI REPREZENTATIBVCI ČETVRTI

HRVATSKE RUKOMETAŠICE NA PIJESKU OSVOJILE SREBRO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH Argentinke bolje od naših rukometašica na domaćem terenu

Piše: HinaObjavljeno: 14. listopad 2018. 12:42

Sedmog dana Olimpijskih igara mladih (OIM) u Buenos Airesu hrvatske su rukometašice na pijesku osvojile srebrnu medalju porazom u finalu od Argentine, dok je muška reprezentacija završila nastup kao četvrta izgubivši dvoboj za broncu također od domaće reprezentacije.

Nakon što su odličnom igrom u polufinalu uspjele uzvratiti Nizozemkama za tijesni ovotjedni poraz 1-2, hrvatske su rukometašice u finalnom dvoboju poražene od favoritkinja turnira - Argentine. Unatoč borbenosti i novom solidnom izdanju naših igračica, domaća ekipa nošena publikom, još jednom je ostala nerješiva enigma.

Srebro su izborile: Rea Banić, Mia Bošnjak, Petra Lovrenčević, Anja Vida Lukšić, Ana Malec, Vanja Perenčević, Saša Sladić, Mia Tupek i Nika Vojnović s trenerima Ivom Kanjugović i Sinišom Ostoićem.

U borbi za broncu Mađarice su bile bolje od Nizozemki sa 2-0.

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku dobro se držala u polufinalnom srazu sa Španjolcima (1-1), ali je pokleknula nakon izvođenja kaznenih udaraca (6-8). Pomalo deprimirani zbog propuštene prilike za finale, naši su igrači u borbi za treće mjesto poraženi od argentinskih vršnjaka 0-2. Španjolci su u finalu svladali Portugalce sa 2-1, odlukom iz kaznenih udaraca.

Dizačica utega Hermana Dermiček završila je nastup u A skupini kategorije +63 kg na 10. mjestu. Deseto mjesto bilo je krajnji domet i hrvatskog jedriličara Martina Dolenca u kajtanju te za jedriličarku Palmu Čargo na dasci.

Srebrom rukometašica na pijesku, mladi hrvatski olimpijci trenutačno imaju četiri osvojene medalje. Prethodno je ekipno zlato i pojedinačnu broncu osvojila judašica Ana Viktorija Puljiz te još jednu broncu taekwondašica Lena Stojković, a obje su nastupale u kategoriji do 44 kilograma. Olimpijske igre mladih završavaju 18. listopada.

Linker
11. travanj 2024 04:52