Zagreb, 240319
Bazen Svetice.
Cetveroboj CRO-SLO-SRB-BIH, na 50 metarskom bazenu.
Na fotografiji: Marin Mogic, 400 m.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

ISPUNIO NORMU NA 1500 M

HRVATSKI PLIVAČ PUN OPTIMZMA 'Jedva čekam nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i spreman sam izboriti olimpijsko finale'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 28.11.2019. u 12:47

 • Jedva čekam nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i spreman sam izboriti olimpijsko finale, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu Splićanin Marin Mogić, koji će uz klupskog kolegu i sugrađanina Franka Grgića predstavljati hrvatsko plivanje na OI.

  "Spremamo se za Tokio, već sada idemo do maksimuma na treningu i nadamo se najboljem u Tokiju. Ja sam u plivanju završio sasvim slučajno, slomio sam ruku i bio na rehabilitaciji te se zaljubio u plivanje. Odmah sam znao da nisam sprinter i našao sam se na dugim prugama, a cilj nije bio biti bolji od drugih, nego raditi i trenirati više od drugih. Kao dječak nisam imao uzora u plivanju, a sada mi je drago što vidim da se puno djece u Splitu upisuje u plivačke klubove, nadam se da je to djelomično i zbog Franka i mene", kazao je 20-godišnji Mogić, koji je ispunio olimpijsku normu na 1500 metara slobodno.

  Mogić je kao i Grgić član Plivačkog kluba Jadran, a njihov trener je Mate Ružić.

  "Ovo je i za mene posve nova situacija, trener sam dvojice olimpijaca i nadam se da ćemo svi ostvariti svoje snove u Tokiju. Rezultati Marina i Franka samo su plod nevjerojatno puno rada, ali i stalnog ažuriranja softvera mene kao trenera, kao i grešaka mene kao bivšeg plivača, pa se nadam da ih Mogić i Grgić neće raditi. Kažem, sve je ovo i za mene novo, ali ne bojimo se. Cilj je svakako Tokio, a generalna proba bit će Europsko prvenstvo u svibnju sljedeće godine, a na dugim prugama u pravilu vladaju Europljani, bit će to i pravi test mojih plivača", kazao je Ružić, koji je obznanio da će Grgić, unatoč ozljedi ramena, sigurno nastupiti na OI.

  "Franko je pod medicinskom skrbi, još se čekaju neke pretrage i dijagnoze te se nadamo da će se brzo vratiti plivanju".

  Grgić ima olimpijsku normu na 800 i 1500 slobodno, a aktualni je svjetski juniorski prvak na tim dionicama.

   "Hrvatski plivački savez uložio je velik trud u svrhu promocije plivanja kao iznimno važnog i sve moćnijeg sporta, a tome i prilog idu i ostvarivanje olimpijske norme Grgića i Mogića. Zahvaljujem se Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću što su prepoznali naš trud te će proračunom osigurati sredstva za hrvatsko plivanje", rekao je predsjednik HPS-a Vladislav Veselica, dodavši kako su osigurana sredstva za sanaciju bazena Plivačkog kluba Jadran u Splitu, kao i za novi pilot projekt Hrvatska pliva u svrhu obuke plivanja djece školske dobi.

  Tagovi
  Iz drugih medija