Foto: Damir Krajac / CROPIX
ISPUNIO NORMU NA 1500 M

HRVATSKI PLIVAČ PUN OPTIMZMA 'Jedva čekam nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i spreman sam izboriti olimpijsko finale'

Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2019. 13:47

Jedva čekam nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i spreman sam izboriti olimpijsko finale, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu Splićanin Marin Mogić, koji će uz klupskog kolegu i sugrađanina Franka Grgića predstavljati hrvatsko plivanje na OI.

"Spremamo se za Tokio, već sada idemo do maksimuma na treningu i nadamo se najboljem u Tokiju. Ja sam u plivanju završio sasvim slučajno, slomio sam ruku i bio na rehabilitaciji te se zaljubio u plivanje. Odmah sam znao da nisam sprinter i našao sam se na dugim prugama, a cilj nije bio biti bolji od drugih, nego raditi i trenirati više od drugih. Kao dječak nisam imao uzora u plivanju, a sada mi je drago što vidim da se puno djece u Splitu upisuje u plivačke klubove, nadam se da je to djelomično i zbog Franka i mene", kazao je 20-godišnji Mogić, koji je ispunio olimpijsku normu na 1500 metara slobodno.

Mogić je kao i Grgić član Plivačkog kluba Jadran, a njihov trener je Mate Ružić.

"Ovo je i za mene posve nova situacija, trener sam dvojice olimpijaca i nadam se da ćemo svi ostvariti svoje snove u Tokiju. Rezultati Marina i Franka samo su plod nevjerojatno puno rada, ali i stalnog ažuriranja softvera mene kao trenera, kao i grešaka mene kao bivšeg plivača, pa se nadam da ih Mogić i Grgić neće raditi. Kažem, sve je ovo i za mene novo, ali ne bojimo se. Cilj je svakako Tokio, a generalna proba bit će Europsko prvenstvo u svibnju sljedeće godine, a na dugim prugama u pravilu vladaju Europljani, bit će to i pravi test mojih plivača", kazao je Ružić, koji je obznanio da će Grgić, unatoč ozljedi ramena, sigurno nastupiti na OI.

"Franko je pod medicinskom skrbi, još se čekaju neke pretrage i dijagnoze te se nadamo da će se brzo vratiti plivanju".

Grgić ima olimpijsku normu na 800 i 1500 slobodno, a aktualni je svjetski juniorski prvak na tim dionicama.

"Hrvatski plivački savez uložio je velik trud u svrhu promocije plivanja kao iznimno važnog i sve moćnijeg sporta, a tome i prilog idu i ostvarivanje olimpijske norme Grgića i Mogića. Zahvaljujem se Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću što su prepoznali naš trud te će proračunom osigurati sredstva za hrvatsko plivanje", rekao je predsjednik HPS-a Vladislav Veselica, dodavši kako su osigurana sredstva za sanaciju bazena Plivačkog kluba Jadran u Splitu, kao i za novi pilot projekt Hrvatska pliva u svrhu obuke plivanja djece školske dobi.

Linker
20. travanj 2024 15:10