Steve McArthur/Rowing NZ

SVJETSKO PRVENSTVO U VESLANJU

HRVATSKI PRVAK EUROPE OSTAO ZA KORAK KRATAK Martinu medalja pobjegla za manje od sekunde, sjajni Čeh ponovno pomeo konkurenciju i uzeo svjetsko zlato

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.10.2017. u 18:19

 • Hrvatski veslač Damir Martin nije uspio osvojiti medalju u samcu na Svjetskom prvenstvu u Bradentonu, on je u finalu zauzeo četvrto mjesto sa 36 stotinki zaostatka za brončanim Britancem Thomasom Barrasom.

  Aktualni olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u ovoj disciplini Martin u utrku je krenuo prilično rezervirano te je na polovini staze bio posljednji s gotovo šest sekundi zaostatka za vodećima Kubancem Kubancem Angelom Fournierom Rodriguezom i Čehom Ondrejom Synekom, dok je za trećim Britancem Barrasom imao oko četiri sekunde slabije vrijeme.

  I 500 metara prije cilja Martin je imao više od tri i pol sekunde zaostatka za Barrasom, a tada je krenuo u jaki finiš, praktički se poravnao s Barrasom, no nije ga uspio i preteći.

  Martin je tako i dalje ostao bez svjetske medalje u samcu, prije dvije godine je u Aiguebeletteu je bio peti.

  Sjajni Synek je pak četvrti put zaredom, a peti put u karijeri postao svjetski prvak. Usto ima i dva svjetska srebra te četiri bronce, dok je na olimpijskim igrama dva puta bio srebrni, a jednom brončani.

   

  REZULTATI:

  1. Ondrej Synek (Češ) 6:40.64

  2. Angel Fournier Rodriguez (Kuba) 6:43.49

  3. Thomas Barras (VB)    6:45.14

  4. DAMIR MARTIN (HRV)    6:45.50

  5. Robert Manson (NZ)    6:52.84

  6. Tim Ole Naske (Njem)    6:55.90

   

  Tagovi
  Iz drugih medija