Ante Vukičević
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
'JOŠ IMA STVARI ZA POPRAVITI'

HRVATSKI REPREZENTATIVCI SLOŽNI NAKON FANTASTIČNOG OTVARANJA 'Bili smo super u svim segmentima, a sada ponoviti isto protiv Amerikanaca'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. srpanj 2019. 12:02

Ante Vukičević bio je najbolji strijelac Hrvatske protiv Australije (14:4 pobjeda Hrvatske) na otvaranju Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji sa čak 6 golova. Evo kako je komentirao susret.

"Čestitam dečkima, bili smo super u svim segmentima, posebno u obrani koja je djelovala vrhunski. Uostalom, primili smo samo četiri gola, odlično zatvorili njihovu igru s dva centra, a Marko Bijač je bio odličan na golu. U napadu smo bili također raspoloženi, puni raznovrsnih tješenja. Uvijek smo, pa tako i sada, tjelesno dobro pripremljeni, prilagodili smo se i na vremensku razliku u odnosu na Hrvatsku. Pred nama je sada sljedeća utakmica s Amerikancima, treba ju probati što bolje odigrati kako bi pobijedili i ostvarili svoj cilj, a to je prvo mjesto u skupini. Nakon toga možemo mirno čekati četvrtfinale", rekao je Vukičević.

Oglasio se i Anđelo Šetka, jedan od najiskusnijih u redovima reprezentacije:

"Nismo se čak ni sami nadali da će biti ovako dobro. Uspjeli smo bez velikog stresa dobiti utakmicu i to je najbitnije. Uvjeti su inače u Koreji jako dobri, bazeni spektakularni, još samo čekamo da dođe i više publike. Nama pak sada slijede Amerikanci i to je ono što smo znali. Prve dvije utakmice u skupini nam određuju put dalje. Tako smo se nekako i pripremali. Amerikanci su slični Australiji, mladi, poletni, ali mislim da ako mi ponovimo pristup, pogotovo u obrani kao protiv Australije, vjerujem u našu novu pobjedu."

Evo kako je susret komentirao Marko Bijač, hrvatski vratar s 12 obrana:

"Stvarno smo odigrali vrhunsku utakmicu. Od početka do kraja, koncentrirano, pogotovo u obrani. Zadovoljni smo kako je turnir za nas krenuo, ali unatoč ovoj visokoj pobjedi još ima nekih stvari koje možemo popraviti. Sad se samo trebati dobro odmoriti. Čeka nas vrlo važna utakmica za dva dana i idemo i to pokušati pobijediti."

Linker
25. travanj 2024 01:11