REUTERS/Laszlo Balogh / REUTERS
USREDOTOČENOST I ŽELJA

IMAMO REPREZENTACIJU KOJA JEDNOSTAVNO NEMA SLABIH KARIKA NI TOČAKA Sandro Sukno je nevjerojatan lider, ali nema lidera bez prave momčadi!

TOMISLAV PAŠKVALIN za Sportske novosti komentira fantastični uspjeh hrvatskih vaterpolista koji su na SP-u u Mađarskoj osvojili naslov svjetskih prvaka
Piše: Tomislav PaškvalinObjavljeno: 30. srpanj 2017. 16:07

Velika pobjeda hrvatskog vaterpola nakon koje možemo samo čestitati našem stručnom stožeri i našim igračima na svemu što su pokazali na ovom Svjetskom prvenstvu. Hrvatska reprezentacija savršeno je odigrala cijeli turnir, savršeno odigrala finale i zasluženo osvojila naslova svjetskog prvaka. Pobijedili smo odlične Mađare na njihovu terenu, u njihovom hramu vaterpola, ali protiv ovakve Hrvatske, unatoč silnoj motivaciji, realno nisu imali šanse.

Hrvatska reprezentacije u bazenu je imala nevjerojatnog lidera u Sandru Suknu, ali nema lidera bez prave momčadi, a Sandro je iza sebe imao momčad koja nije imala slabih točaka. Imamo reprezentaciju koja jednostavno nema slabih karika. Vrhunski fizički pripremljeni, izuzetno stabilni, pokazali su kvalitetu i zrelost u svim fazama turnira, a posebno u ovoj posljednjoj finalnoj utakmici.

Nakon furioznog početka uslijedio je očekivan pad u igri. Imali smo 10-ak minuta krize, ali nije bilo nervoze ni panike ni u bazeni ni na klupi. Odigrali smo izvanrednu obranu, odlično zaustavili neke mađarske pucače poput Varge, vratili se u igru i na koncu zasluženo slavili pobjedu.

Water Polo – Hungary v Croatia – 17th FINA World Aquatics Championships – Men's Water Polo Final – Budapest, Hungary – July 29, 2017 – Team Croatia staff and players celebrate after winning the match. REUTERS/Mate Balogh
REUTERS

Koliko je naša reprezentacija moćna i sposobna, znali smo jako dobro i prije finala, ali trebalo je to potvrditi u bazenu. Igrati protiv Mađarske pred njihovom publikom bio je poseban izazov, ali kvaliteta naše momčadi upravo je u ovom finalu pokazala svoju vrijednost. Uoči utakmice bio sam uz naše igrača i u njihovim pogledima vidio sam koncentraciju, usredotočenost i želju koja je na koncu morala rezultirati svjetskim zlatom.

Potvrdili su to u bazenu i na najbolji način okrunili sve svoje kvalitete, sav uloženi trud i zasluženo ponijeli naslov svjetskog prvaka.

Linker
23. travanj 2024 23:00