Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

SJAJNA NAJAVA

IVICA KOSTELIĆ O POVIJESNOM USPJEHU NAŠIH SKIJAŠA: 'Bilo je pitanje vremena kada će se ovo dogoditi! A samo je pitanje i kad će proraditi i Zubo...'

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 07.01.2019. u 18:07

 • Ivica Kostelić je prije Sljemena ponavljao da Hrvatska nikad nije imala jaču slalomsku ekipu jer prvi put čak četvorica naših skijaša imaju realne izglede za plasman u drugu vožnju. Nisu na kraju u bodovima bila četvorica, nego trojica, ali Ivičina se procjena pokazala točnom.

  - Ovo je ono čemu smo se nadali. Neću reći da je očekivano, sigurno nije očekivano pred domaćom publikom, ali je bilo pitanje vremena kad će se dogoditi, a mislim i da je pitanje vremena kada će Zubo proraditi da možemo i njega pozdraviti u drugoj vožnji slaloma. Kao što sam rekao, imamo dobru slalomsku ekipu i to je sada izašlo na vidjelo - rekao je nakon utrke najbolji hrvatski skijaš svih vremena.

  Dakako, najviše je oduševljen Istokom Rodešom koji je nakon sedmog mjesta u Madonni di Campiglio ponovio isti doseg i na Sljemenu.

  - Istok je uspio spojiti dvije dobre vožnje bez pogrešaka. Prema vlastitom priznanju, psihički mu je bila teža prva vožnja i kad je vidio da je ju je uspio odraditi kako treba, s lakoćom je odskijao drugu. U dobroj je formi i ovo mu je definitivno dobar impuls za dalje. Sad kad je dvaput za redom bio tako visoko, to je izvrstan pokazatelj, a posebno zato što dolaze utrke koje će njemu odgovarati.

   

  Iz drugih medija