REUTERS/Mate Balogh
'LJUDI, NIJE PRVENSTVO GOTOVO'

KAPETAN SRBIJE: 'Nismo očekivali tako grubu igru!' HRVATSKI VATERPOLISTI: 'Čestitam Srbima, bili su bolji. Suđenje? Ma, kako jednima, tako i drugima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2018. 10:33

Hrvatski su vaterpolisti u polufinalu Europskog prvenstva poraženi od Srbije 9:7. U susretu punom grubosti i tenzija srpski su reprezentativci bili koncentriraniji u korištenju igrača više i realizirali svoje prigode gotovo sa stopostotnim učinkom.

Prema mišljenju izbornika Tucka, Srbija je bila bolja momčad, ali je neupitno da je utakmicu prelomio i nedosljedan sudački kriterij. Naši su reprezentativci nakon susreta su bili razočarani:

"Slab nas je ulazak u utakmicu, nažalost, koštao pobjede. Pet smo golova u prvoj četvrtini primili. Znali smo da će oni krenuti jako i motivirano, što smo, jasno, i mi bili, ali nismo ih uspjeli zadržati na početku. Kada se pogleda rezultatski, vidi se da smo kasnije tri četvrtine imali egal, ali ta prva... Loš ulazak u utakmicu, obrambeno loš, koštao nas je finala.", izjavio je Marko Bijač.

Luka Lončar je također bio neutješan:

"Prvo bih čestitao Srbima, bili su, jednostavno, bolji. Čestitam i suigračima jer smo dali sve od sebe u ovom trenutku, ali nismo imali tu koncentraciju i mirnoću potrebnu da bi se riješile te situacije kada smo u zaostatku i to je to. To je ključ. Suđenje? Ma, kako jednima, tako i drugima. Mislim da nikome ne odgovara. Mislim da nitko nije znao što se događa. Da se razumijemo - i to bih volio istaknuti - to nimalo i nikako ne umanjuje vrijednost i zasluženost pobjede Srbije. Svaka im čast. Mi smo se borili, oni su bili bolji. O sucima ja ni ne volim govoriti."

Malo optimizma ponudio je Andro Bušlje:

"Opet smo loše ušli u utakmicu, pokušavali se vratiti, ali nismo uspjeli. Nije nas išao napad, realizacija igrača više je štekala, a pogotovo pozicijski napad. Njima čestitam na pobjedi jer su zaslužili, pokazali da su bili bolji sad, a mi se istog trenutka moramo okrenuti suboti. Nije prvenstvo gotovo."

Primjetno je bilo i da su nas Srbi odgurali daleko od gola, dok smo mi obrambeno bili u plitkoj zoni.

"Oni fizički jesu jaki, snažniji, a pogotovo njihova desna strana, posebno u odnosu na našu lijevu, jer mi tamo ipak imamo trojicu jakih igrača, ali niska za razliku od njihovih. Tu su imali sigurno prednost. Čak su nam i puštali šut izvana. Malo smo mi golova dali izvana što je ključ u ovakvim utakmicama jer svi znamo da je teže zabiti protiv ovakve momčadi iz igre ili s dva metra. Nismo to iskoristili.", zaključio je Andro.

Xavi Garcia je bio izravan i kratak:

"Slično kao Crna Gora. Opet nismo počeli dobro, ali to je razlika između Crne Gore i Srbije. Srbi kada se odvoje na 2 razlike kao što su učinili sada, oni znaju igrati, čuvati to i privesti kraju. Bili su bolji i gotovo."

Izjavu je dao i srpski vaterpolist Dušan Mandić:

"Prije svega sam zadovoljan obranom moje momčadi, mojih suigrača. Igrali smo stvarno sukladno dogovoru od prve do posljednje minute. Na kraju smo zasluženo slavili, ali bih čestitao Hrvatskoj na sjajnom otporu. Pokazali su u ovoj utakmici da su vrhunska momčad, ali mi smo sada bili bolji."

Kapetan vaterpolo reprezentacije Srbije, Filip Filipović, rekao je da nije očekivao tako grubu igru u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni.

"Želim čestitati svojoj ekipi na pobjedi. Bila je to očekivano iscrpljujuća utakmica. Sve što smo govorili uoči utakmice dogodilo se, nije bilo iznenađenja. Jedina stvar koju nismo očekivali bila je tako gruba igra, no važno je da nitko nije ozlijeđen", izjavio je Filipović.

Hrvatska će u subotu igrati za treće mjesto protiv Italije (20.30).

Linker
27. travanj 2024 06:29