Brela, 031019. 3. etapa utrke Cro Race koje je startala u Okrugu, zbog losih vremenskih uvjeta i jake bure etapa je bila neutralizirana, odnosno prekinuta vec nakon 18. kilometra u Solinu.
Utrka je nastavljena od Baske Vode do Makarske.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

ŠEST SEKUNDI PREDNOSTI

KAZAHSTANAC GIDIČ POBJEDOM NA TREĆOJ ETAPI DO UKUPNOG VODSTVA NA CRO RACEU Zbog lošeg vremena dionica skraćena za 99 kilometara

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 03.10.2019. u 19:30

 • Kazahstanac Jevgenij Gidič, član momčadi Astana, pobjednik je treće etape biciklističke utrke CRO Race koja je startala u Okrugu, a završila u Makarskoj, no zbog lošeg vremena skraćena je sa 165 na 66 kilometara.

  Član Astane je pobijedio u završnom šprintu s rezultatom 1:32:21 ispred Slovenca Grege Bolea (TBM Bahrain Merida) i Australca Alexandera Edmondsona (MTS Mitchelton Scott), koji su ciljem prošli u vremenu pobjednika.

  Gidič je etapnim slavljem preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu sa šest sekundi ispred drugog Edmondsona.

  Plavu majicu za najboljeg sprintera preuzeo je Edmondson, novi vodeći u poretku za najboljeg mladog vozača je Nijemac Georg Zimmermann (CCC), dok je Austrijanac Markus Wildauer (Tirol-KTM) zadržao zelenu majicu za najboljeg penjača.

  Od originalnih 165 kilometara treće etape, koja se u potpunosti vozila kroz Splitsko-dalmatinsku županiju, zbog lošeg je vremena odvezeno njih tek 60-ak. Nažalost, na startu treće etape nije bilo jednog od favorita za ukupnu pobjedu uoči početka CRO Racea, Slovenca Mateja Moohoriča (Bahrain-Merida) koji je morao odustati zbog ozljeda zadobivenih u padu po završetku druge etape u Zadru.

  Ubrzo nakon starta u Okrugu etapa je bila neutralizirana na tri sata zbog jakoga vjetra. Vozači su momčadskim automobilima i autobusima prebačeni do Baške Vode gdje je utrka nastavljena te su vozači odradili posljednjih 47 kilometara.

  Već i prije neutralizacije iz pelotona se izdvojilo šest vozača koji su stvorili nešto više od dvije minute prednosti. Među bjeguncima je ponovno bio vodeći dvojac u poretku za najboljeg penjača, Austrijanac Markus Wildauer Tirol KTM) i Australac Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Santic), a društvo su im pravili Austrijanci Stephan Rabitsch (Felbermayr Simplon) i Dominik Hrinkow (Hrinkow Advarics) te Nizozemac Lars van den Berg (Metec-TKH) i Nijemac Robert Jageler (P&S Metalltechnik).

  Nakon ponovnog starta vodeća šestorka uspjela je zadržati 1:30 minuta prednosti do prvog prolaska ciljnom linijom na makarskoj Rivi, no već do Podgore ta je prednost pala ispod minute, da bi već u prvim kilometrima uspona na Biokovo iz vodeće šestorke otpao je Wildauer, a ubrzo potom i Hill, dok su na čelu ostali samo Rabitsch i Van den Berg. Rabitsch se uspio prvi prevaliti preko uspona druge kategorije na Biokovu, dok je Van der Berg uhvaćen od skupine favotrita samo 10-ak metara prije vrha. Drugo mjesto na usponu zauzeo je Britanac Adam Yates (Mitchelton-Scott), a treće Talijan Davide Villela (Astana).

  U posljednjih 10-ak kilometara, na spustu prema Makarskoj, vodeća skupina vozaća narasla je s njih sedam na gotovo 30, a najbrži u završnom sprintu bio je Gidič..

  Četvrta etapa vozit će se u petak od Starigrad-Paklenice do Crikvenice u dužini od 155 kilometara.

  CRO RACE, REZULTATI 3. ETAPE:

  1. Jevgeni Gidič (Kaz/AST)        1:32.21

  2. Grega Bole (Slo/TBM)

  3. Eduard-Michael Grosu (Rum/DMP)

  4. Cyril Gautier (Fra/VCB)

  5. Maciej Paterski (Polj/WIB)

  6. Sjoerd Bax (Niz/MET)

  7. Mattia Frapporti (Ita/ANS)

  8. Brent Bookwalter (SAD/MTS)

  9. Andi Bajc (Slo/RSW)

  10. Joseph Rosskopf (SAD/CCC)  svi isto vrijeme...

   

  UKUPNI POREDAK:

  1. Jevgeni Gidič (Kaz/AST)      10:24:16

  2. Alexander Edmondson (Aus/MTS)      +6

  3. Grega Bole (Slo/TBM)              +10 

  4. Alexis Guerin (Fra/DMP)           +14

  5. Adam Yates (VB/MTS)               +15

  6. Mattia Frapporti (Ita/ANS)        +16

  7. Andi Bajc (Slo/RSW)               +16

  8. Joseph Rosskopf (SAD/CCC)         +16

  9. Maciej Paterski (Polj/WIB)        +16

  10. Andrej Zeits (Kaz/AST)           +16...

   

  Iz drugih medija