Zagreb, 021219.
Ledena dvorana Doma sportova, konferencija za medije 52. Zlatne piruete, natjecanja u umjetnickom klizanju kojemu je Zagreb domacin od 4. do 7. prosinca.
Na fotografiji: Hana Cvijanovic, Melita Juratek Cipek (direktorica ZP), Morana Palikovic Gruden (predsjednica klizackog saveza), Lana Petranovic, Antonio Souza Kordejru.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

OD 4. DO 7. PROSINCA

KREĆE 52. IZDANJE ZLATNE PIRUETE Osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih odličja ponovno u Zagrebu

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 02.12.2019. u 16:58

 • Od 4. do 7. prosinca Zagreb je domaćin 52. izdanja Zlatne piruete na kojoj će se, među više od 200 klizačica i klizača iz 38 zemalja, ponovno okupiti niz osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za medije. 

  "U Ledenoj dvorani Doma sportova nastupiti će 29 klizačica, 27 klizača, 24 sportska para te 14 plesnih parova, a na ovom ISU Challenger Series natjecanju uz seniore i ove godine klizati će i ponajbolji svjetski juniori i to 27 klizačica, 8 klizača, 20 plesnih i 5 sportskih parova. Imat ćemo priliku vidjeti i veliki sudar dvije sjajne Ruskinje, aktualne europske prvakinje Sofije Samodurove i bivše prvakinje svijeta i Europe, Jelizavete Tuktamiševe. Amerikanac Jason Brown dolazi braniti prošlogodišnju pobjedu, a posebna pažnja biti će na Kseniji Stolbovoj, olimpijskoj pobjednici iz Sočija 2014. koja odnedavno u sportskom paru ima novog partnera Andreja Novoselova", otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

  Hrvatska reprezentacija će imati brojnu delegaciju. U seniorskoj konkurenciji nastupit će naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru. U juniorskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Hana Cvijanović, Hana Kosić, Stella Ristić, Luce Stipaničev, Lorena Čižmek te Charles Henry Katanović.

  "Tako veliki broj juniorki samo pokazuje da imamo budućnost, a posebno mi je drago da rekorde rušimo baš ove godine kada Hrvatski klizački savez slavi 80 godina od svog osnutka", rekla je predsjednica HKS-a Morana Paliković Gruden.

  Najbolja hrvatska juniorka Hana Cvijanović, koja je u ponedjeljak proslavila 17. rođendan, posebno se veseli nastupu u Ledenoj.

  "Uzbuđena sam sam, uvijek i nervozna, ipak je to najveće natjecanje pred domaćom publikom. Nadam se da ću otklizati svoje programe najbolje ove sezone i ispuniti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo. To bi bio idealan rođendanski poklon", poželjela je Hana.

  Lana Petranović i Antonio Souza-Kordeiru će se prvi put natjecati nakon osmomjesečne stanke.

  "Sretni smo što smo opet u Zagrebu. Ovo nam je prvo natjecanje nakon moje druge operacije koljena. Teške pripreme su iza nas, teške rehabilitacije, ali nadamo se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu našoj publici", poručila je Lana Petranović.

  Klizački spektakl u Ledenoj starta od srijede, 4. prosinca u 15 sati, svečano otvaranje je na rasporedu u 17.30. Kao i proteklih godina i ovu Zlatnu piruetu zatvoriti će veliki šou revije pobjednika, u subotu, 7. prosinca s početkom u 20 sati.

  Iz drugih medija